Ga naar de inhoud
Meer cosmetische ingrepen

Lippen weer 'au naturel': Evelien laat haar fillers verwijderen

De fillers van Evelien gaan eruit Beeld © EditieNL

Steeds meer jongeren tussen de 18 en 25 jaar laten cosmetische ingrepen doen, dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC. Maar er is ook een tegenbeweging gaande: jongeren die hun fillers er juist nu uit laten halen. Zo ook Evelien Leguit, zij laat haar fillers verwijderen. "Het is niet meer zoals het was."

Evelien liet vier jaar geleden fillers in haar lippen zetten, maar vandaag gaan ze eruit. "Ik vind ze niet meer zo mooi," zegt ze tegen EditieNL. "Ik heb ze door de jaren heen best vaak bij laten spuiten en nu zijn er toch wat bulten ontstaan. Het is gewoon niet meer zoals het was." Daarom gaan ze eruit. Evelien is niet de enige.

Steeds drukker

"We hebben het zeker drukker dan een paar jaar geleden met mensen die af willen van hun cosmetische ingreep of 'm willen laten corrigeren", zegt Catharina Meijer, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde, tegen EditieNL. Maar dat komt volgens haar ook doordat steeds meer mensen een cosmetische ingreep willen. "Het is nu eenmaal populairder."

Botox
Lees ook:
Botox en fillers: jongeren ondergaan vaker cosmetische ingreep

Meijer ziet niet allen een toename onder jongeren maar eigenlijk van alle leeftijden. Die populariteit wijt ze aan twee zaken: social media, en de prijsvechters onder de klinieken. "Die klinieken proberen mensen over de streep te trekken met hun reclame. En daardoor lopen mensen meer risico want het zijn de prijsvechters waar minder goed opgeleide artsen werken." 

De fillers van Evelien worden opgelost doordat er hyaluronidase (een lichaamseigen zuur) in de lippen wordt gespoten en dat zuur lost de filler weer op. 

Stok achter de deur

Dat vindt hij zelf ook het leuke aan deze fillers. "Het is veilig en je hebt altijd weer een stok achter de deur om het te verminderen. Het is fijn om de optie te hebben om ze eruit te laten halen." 

Monica
Lees ook:
Monica Geuze neemt rigoureus besluit: lipfillers gaan eruit

Daar is Evelien het mee eens. "Toen ik ze liet zetten, heb ik bewust gekozen voor oplosbare fillers. Ik ben er altijd blij mee geweest, maar ik heb het toen wel gedaan omdat het een trend was." 

Zwelling

Anke Hoogers van Dermaclinic gaat de fillers van Evelien eruit halen. "De fillers zijn eenvoudig te verwijderen maar door de prikjes ontstaat er wel een zwelling, dus je zal het resultaat nog niet meteen zien. Maar over twee weken zijn haar lippen weer precies zoals ze waren." 

En of Evelien er dan ook echt klaar mee is? "Ik moet straks weer opnieuw aan mijn gezicht wennen. Het fijne is dat ze er weer uit kunnen, dus als ik ze weer terug wil dan doe ik het weer." 

Yolanda
Lees ook:
Yolanda Hadid neemt afscheid van al haar fillers en implantaten

Bekijk hier de video:

02:07