Ga naar de inhoud
TikTok-trend

Antonie (22) verdient geld op TikTok door zichzelf te filmen terwijl hij slaapt

Antonie verdient z'n geld als TikTok-gebruiker Beeld © Antonie Lokhorst

Slapend rijk worden, wie wil het niet? Voor sommige TikTokkers is deze droom werkelijkheid. Zij livestreamen zichzelf terwijl ze slapen en verdienen daar geld aan.

Antonie Lokhorst heeft het inmiddels twee keer gedaan: zichzelf filmen terwijl hij slaapt. De eerste keer had hij 9.100 kijkers, de keer erna maar liefst 21 duizend. "Het is een makkelijke manier om mensen naar m'n pagina te laten komen", vertelt de TikTokker aan EditieNL.

Kijken naar niks

Wat er dan zo leuk aan het kijken naar iemand die slaapt? "Jonge kinderen vinden het gewoon leuk om te kijken naar niks. M'n volgers willen graag betrokken worden bij alles wat ik doe."

TikTok-gebruiker
Lees ook:
TikTok-gebruiker gaat viral met video's vanuit quarantaine in Wuhan

Het merendeel van Antonie's volgers is afkomstig uit de Verenigde Staten, en dus wakker op het moment dat hij slaapt. "Maar er zijn ook veel Nederlandse kijkers die de hele nacht blijven hangen. Die wachten dan tot ik een keer omrol, of begin te snurken. Dat levert weer interactie met elkaar op. Ik denk dat dat is waarvoor ze het doen."

Slapend cashen

Elke tien seconden die hij ligt te slapen krijgt hij naar schatting zo'n veertig reacties binnen. Maar dat niet alleen: hij verdient er ook geld aan. "Op TikTok kunnen volgers 'gifts' geven om aan te geven dat ze je leuk vinden. Dat kan een klein bedrag zijn, maar het kan oplopen tot vijftig dollar."

Hoeveel hij tijdens zo'n nachtje slapen verdient wil hij niet zeggen, maar een leuk zakcentje is het wel. "Omdat dit soort livestreams nu een trend is, krijg je extra gifts van je volgers. Dat is wel lekker. Het is een fijn extraatje."

Challenge

Sommige TikTokkers maken er een challenge van. "Je kunt bijvoorbeeld een beer in het scherm plaatsen. Als die beer dan beweegt, moeten mensen een berichtje sturen. Als beloning worden zij dan teruggevolgd door de TikTokker, of ze kunnen een persoonlijk gesprek met hem of haar krijgen."

Deze
Lees ook:
Deze jaren 80 hit is weer een gigantische hit dankzij TikTok

Maar ook als je simpelweg het beeld op je slapende zelf richt, nemen volgers daar genoegen mee. "Alles kan op TikTok, zolang je de trends maar volgt. Met een uur in je neus peuteren kun je soms meer kijkers trekken dan als je een dag lang salto's maakt."

Te laat

Heeft dit artikel je op ideeën gebracht? Helaas, volgens Antonie ben je inmiddels te laat om er nog mee te cashen. "Een trend op TikTok duurt meestal maar een weekje. Deze challenge heeft inmiddels z'n beste tijd gehad. Nu is het wachten op iets nieuws."

Waarom
Kijk ook
Waarom TikTok de grootste app ter wereld kan worden
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl