Tijdelijke kans

Winactie: wie wil als eerste met de lift naar het topje van de Domtoren?

06 maart 2020 14:34 Aangepast: 06 maart 2020 14:51
De Dom staat de komende jaren in de steigers Beeld © Utrecht Marketing

Wie Utrecht vanaf het hoogste punt van de stad wil bewonderen, moet 465 treden beklimmen. Althans, dat wás het geval. Binnenkort komt er tijdelijk een lift in de Domtoren. En jij kunt de eerste zijn die erin mag.

Mensen die slecht ter been zijn – of gewoon geen zin in hebben om op eigen kracht omhoog te klimmen – kunnen vanaf zaterdag 4 april tóch omhoog in de Domtoren. Elk half uur zal er een lift op en neer gaan waar vijftien mensen in passen. In 2,5 minuut brengt-ie je naar de top.

Zes winnaars

Voor die bijzondere gelegenheid is de Domtoren op zoek naar zes mensen die het verdienen om de allereerste rit naar boven te maken. Daarvoor mag je iedereen opgeven die je maar wil. De winnaars mogen alle zes iemand kiezen die mee naar boven gaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Utrecht wordt er getikt van: klok Domtoren doet het weer niet

"We willen mensen die niet in staat zijn om de trap op te lopen toch de gelegenheid geven boven op de Dom te staan", zegt Teun Bonenkamp van Utrecht Marketing tegen EditieNL. Mensen hebben tot 22 maart de kans om iemand op te geven.

Tijdelijk

De lift is er vanwege de restauratie van de Domtoren. Hij is dan ook niet in de toren zelf gebouwd, maar aan de buitenkant ervan. Als de restauratie klaar is, verdwijnt de lift ook weer. "Hij blijft op z'n minst drie jaar", aldus Bonenkamp.

De liftrondleidingen zijn echter maar tot september. "De komende tientallen jaren komt de gelegenheid er waarschijnlijk niet opnieuw. Als je met de lift omhoog wil moet je nu je kans grijpen."

Derde keer

Het is niet voor het eerst dat mensen met de lift naar boven kunnen. Twee keer eerder was dat het geval. "De laatste keer was in 1999", weet Bonenkamp. "Dat was vanwege een kunstproject."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore