100 miljoen investeren

Bokito krijgt nieuw verblijf: grote opknapbeurt voor Blijdorp

06 maart 2020 12:41 Aangepast: 06 maart 2020 13:36
Zo moet het nieuwe gorillaverblijf eruit gaan zien Beeld © Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp gaat de komende tien jaar 100 miljoen euro investeren in opknapbeurten en nieuwe verblijven. Zo komt er een nieuw gorillaverblijf en wordt het olifantenverblijf uitgebreid. Dat staat in een nieuw plan dat het Rotterdamse dierenpark vandaag presenteerde.

Volgens Blijdorp staan natuurbehoud en dierenwelzijn in het plan voorop. "Het gaat slecht met de natuur in de wereld. Als dierentuin zijn we in de positie om daar iets aan te veranderen met onze kennis en onderzoek", zegt directeur Erik Zevenbergen.

Verschillende dieren in de dierentuin krijgen daarom ook een vernieuwd en duurzaam onderkomen.

Bokito

De Aziatische olifanten krijgen een groter buitenverblijf. Gorilla Bokito en zijn familie gaan verhuizen naar een 'nieuw, eigentijds verblijf'. Dat nieuwe binnenverblijf zit vast aan een bosrijk en groot buitengebied.

Ook krijgt waterwerelddeel Oceanium een nieuw tropisch gedeelte voor ringstaartmaki's, reuzenschildpadden en komodovaranen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Blijdorp komt met veganistisch vissenvoer

Rijksmonumenten

Alle 21 rijksmonumenten van de diergaarde worden de komende jaren gerestaureerd. Zo krijgt de bekende Rivièrahal van architect Sybold van Ravesteyn zijn oorspronkelijke bestemming als Rotterdamse ontmoetingsplek weer terug.

De komende zomer zullen de eerste stappen gezet worden: dan wordt de ingang van het park heringericht. Ook wordt dit jaar al begonnen met de restauratie van de bergdierenrots. Die wordt omgetoverd tot Himalayagebied voor kleine panda's. De restauratie van de Rivièrahal start in 2021.

De Rivièrahal na restauratie De Rivièrahal na restauratie

2 miljoen bezoekers

Diergaarde Blijdorp hoopt dat de investeringen er straks toe zullen leiden dat er jaarlijks twee miljoen bezoekers naar het park komen. Dat zijn er op dit moment 1,5 miljoen.

Ook staat in het plan dat Blijdorp meer projecten in het wild financieel en met expertise gaat steunen. "Door bij te dragen aan bijvoorbeeld fokprogramma’s zorgen we ervoor dat sommige diersoorten niet uitsterven", aldus de directeur.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore