Ga naar de inhoud
Gefilmd door slachtoffer

Politie deelt beelden van jongen die geslachtsdeel laat zien in de trein

De man is nu nog onherkenbaar gemaakt Beeld © Politie

De Amsterdamse politie heeft een video op Twitter gezet met beelden van een jongeman die in de trein zijn geslachtsdeel heeft laten zien en een vrouw op haar kont sloeg. De beelden zijn nu nog anoniem. De man krijgt een week de tijd om zich te melden.

"Een dapper slachtoffer wist opnames te maken van een jongen die haar in de trein zijn geslachtsdeel liet zien en haar op haar kont sloeg", schrijft de politie op Twitter.

In een video vertelt een agente het verhaal van het slachtoffer. Op 8 december vorig jaar stapte de vrouw op Amsterdam Zuid in de trein naar Utrecht. De verdachte stapte daar ook in en kwam tegenover de vrouw zitten.

Jongen
Lees ook:
Jongen (12) scheldt met kanker op social media: politie zoekt hem thuis op

"Al snel voelt het slachtoffer zich ongemakkelijk bij de verdachte. Ze krijgt het gevoel dat hij haar steeds bekijk een haar aandacht probeert te trekken", vertelt de agente.

Erectie

"Het slachtoffer negeert de jongen maar als ze op een gegeven moment toch naar hem kijkt ziet ze dat hij zijn geslachtsdeel in erectie aan haar laat zien."

De vrouw durft niet weg te lopen omdat ze dan voorbij de man moet. Ze vraagt de man herhaaldelijk om weg te gaan en uiteindelijk doet hij dat.

Klap op kont

Als de vrouw uiteindelijk zelf ook opstaat krijgt ze in het voorbijlopen nog een klap op haar kont van de verdachte.

De politie laat de beelden nu nog anoniem zien. Als hij zich niet binnen een week meldt worden de beelden naar buiten gebracht waarin hij duidelijk herkenbaar is.