Excuses

Jongen (12) scheldt met kanker op social media: politie zoekt hem thuis op

28 februari 2020 14:22 Aangepast: 28 februari 2020 14:49
Beeld ter illustratie Beeld © ANP

Het bericht dat een 12-jarige jongen vanmorgen achterliet op de Facebookpagina van de Politie Zaanstreek, viel niet in goede aarde. Agenten besloten hem thuis op te zoeken en te confronteren met zijn daad.

De jongen reageerde op Facebook onder een bericht van de politie over Eva, een 3-jarig meisje met kanker. Hij schreef: "Kanker jullie moeder politie Zaanstreek".

Geschrokken

De politie heeft hem direct geblokkeerd en besloot de jongen thuis op te zoeken. Zijn moeder was woest. Ze vond het onbegrijpelijk dat hij deze woorden in de mond had genomen; ze waren net vier familieleden verloren aan kanker. "Ze schrok enorm van het gedrag van haar zoon", vertelt een politiewoordvoerder aan EditieNL.

Het bericht Het bericht

De jongen heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag. Zijn moeder zegt dat hij straf krijgt. De politie onderneemt verder geen actie. "Ons doel was dat de jongen realiseert wat hij nou eigenlijk heeft geschreven."

Uitzondering

De politiewoordvoerder benadrukt dat het gaat om een uitzondering. "We gaan niet iedereen die scheldt thuis opzoeken. Maar omdat deze jongen het plaatste bij een bericht over een meisje met kanker, vonden we het echt te ver gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zieke Eva (3) kreeg 27.000 kaartjes: zó gaat het nu met haar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore