Kanker

Zieke Eva (3) kreeg 27.000 kaartjes: zó gaat het nu met haar

28 februari 2020 11:16 Aangepast: 28 februari 2020 14:37
Eva (3) heeft kanker Beeld © Politie Zaanstreek

Na een oproep van de politie werd de zieke Eva afgelopen oktober overladen met kaarten voor haar derde verjaardag. De politie geeft een update hoe het nu met haar gaat.

Eva heeft kanker en wordt al maandenlang behandeld. Volgende week krijgt ze haar elfde chemokuur. Daarna moet ze er nog vier. Vervolgens krijgt ze twee weken lang longbestraling.

"Als alles goed verloopt zal Eva er in juni 2020 van af zijn", schrijft de Politie Zaanstreek op Facebook. "Dan mag ze de welverdiende bloemenkraal in ontvangst nemen."

Sterke, vrolijke meid

Op dit moment voelt Eva zich goed, laat de politie weten. "Ondanks haar jonge leeftijd is Eva een sterke, vrolijke meid."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kaarten stromen binnen voor zieke Eva na oproep politie

In oktober stond Eva in de schijnwerpers toen de politie in Zwolle – waar ook haar vader werkt – een oproep deed om het meisje verjaardagskaartjes te sturen.

Bedankje

Daar werd massaal gehoor aan gegeven. De politie laat weten dat Eva maar liefst 27.000 (!) kaarten heeft ontvangen. Daarnaast kreeg ze 500 cadeaus, 200 ballonnen en allerlei aanbiedingen. "Iedereen ontzettend bedankt", schrijft de politie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore