Ga naar de inhoud
Coronacrisis, dit moet je weten

Corona (57) is er klaar mee: 'Mijn naam is besmet'

Corona Willekes Beeld © Eigen foto

Corona Willekes is een van de vierenveertig vrouwen in ons land met de voornaam Corona. Waar de voornaam altijd gewoon een Spaanse of Latijnse benaming voor kroon of krans was, heeft-ie nu ineens een heel andere lading. En dat moet veranderen, vindt Corona. "Noem het gewoon Covid."

Je zal maar Corona heten. Dan is je naam vanaf nu voor altijd gelinkt aan een virus. Om de schade voor haar en haar naamgenoten te beperken, hoopt Corona Willekes dat het virus vanaf nu Covid wordt genoemd. "Het is heel jammer", zegt ze tegen EditieNL. "Mijn naam is een beetje verpest, ik vind hem nu ineens niet meer leuk."  

'Mama,
Lees ook"
'Mama, ik hoest, wat nu?' Zo praat je met kinderen over het coronavirus

"Ik heb altijd heel mooie reacties gehad op mijn naam. Maar nu denk ik erover om hem veranderen. Misschien naar de Franse variant Caronne."

Ze stoort zich aan de mate waarop de naam van het virus te pas en te onpas wordt gebruikt. Terwijl de officiële naam van deze variant van het virus dat nu rondgaat officieel volgens de WHO SARS-CoV-2 is.

De naam van de ziekte die je van het virus kunt krijgen, is Covid-19. Ze hoopt dat de Nederlandse media het virus net als de Amerikanen Covid gaan noemen.

Bekijk hier de video:

02:02

Hotspot

Corona is niet blij met alle berichtgeving over het virus. Toch zijn er ook naamgenoten die dat wel zijn. Zo heeft het Corona Boutique Hotel in Den Haag juist profijt van alle aandacht. Het hotel is een heuse selfie-hotspot geworden.

Bekijk hier de video over het Corona Hotel:

01:53

In Nederland zijn volgens de laatste telling van het Meertens Instituut 44 vrouwen die Corona als voornaam hebben. 92 hebben de naam als volgnaam.