Uitzicht op kist

Paardenliefhebster krijgt bijzondere uitvaart: 'Paard in de gang'

21 februari 2020 14:39 Aangepast: 21 februari 2020 16:36
Het crematorium in Uden Beeld © DELA

Uitvaartdiensten zijn er in alle soorten en maten, en met af en toe ook bijzondere gasten. Bij een dienst afgelopen week in het Brabantse Uden nam niet alleen de familie afscheid van de overledene, ook haar paard was aanwezig.

"Tijdens de dienst stonden de deuren van de aula open zodat het paard uitzicht had op de kist. Het paard stond in de gang", zegt Martijn van de Koolwijk van uitvaartorganisatie DELA tegen EditieNL.

De deuren links-achter stonden open De deuren links-achter stonden open

"Wij schrikken niet meer van dit soort verzoekjes, het is heel gebruikelijk dat nabestaanden willen dat een huisdier aanwezig is bij de dienst. Maar een paard was voor ons ook voor het eerst."

Onderdeel van gezin

De manege waar het paard van de overledene stond, begeleidde het dier. "De locatie leende zich er goed voor, want het is een bosrijke omgeving. We zijn blij dat we dit mogelijk hebben kunnen maken."

Dieren zijn volgens de uitvaartorganisatie altijd welkom bij een dienst. "Het moet wel bij het dier passen, het moet niet schrikken van muziek bijvoorbeeld. Maar daar spreken we altijd over met de nabestaanden. Dieren zijn vaak echt onderdeel van een gezin dus die horen er dan ook bij te kunnen zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore