Busvervoer Rotterdam

Zelfde busrit, verschillende prijzen: problemen bij Rotterdamse vervoerder RET

17 februari 2020 11:22 Aangepast: 17 februari 2020 14:02
RET geeft toe dat er problemen zijn met uitchecken Beeld © Foto: Rick Keus

Stephan Maat uit Rotterdam maakt elke week vier keer dezelfde busrit van en naar zijn werk. Gek genoeg betaalt hij daar steeds een ander bedrag voor. Volgens RET is er sprake van een storing. Maar op Facebook laten reizigers weten dat het al jaren aan de gang is.

Maat deelt zijn frustratie over de ritprijzen met EditieNL. "Ik kwam erachter dat mijn reiskosten niet klopte, ik kwam elke maand geld tekort. Toen ik er even goed naar ging kijken zag ik dat er niks klopte van de ritprijzen." Hij vroeg op Facebook om opheldering bij de Rotterdamse vervoerder RET.

Volgens Maat is het niet alleen bij hem een probleem. "Ik hoor het van iedereen, en niet alleen van collega's die ook met de bus gaan maar ook van iedereen die met de tram gaat."

Eindhalte

RET laat aan EditieNL weten dat het om een storing gaat. "Er is iets niet goed", laat woordvoerder Diana van Stijn aan EditieNL weten. "We hebben een nieuw inchecksysteem, en daar werkt iets niet goed. Wanneer je bij een eindhalte van de bus uitcheckt dan wordt er te veel geld afgeschreven", legt ze uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voor het eerst rijden passagiers mee in zelfrijdende trein

Sinds eind vorig jaar heeft de Rotterdamse vervoerder een nieuw systeem. "In januari bleek er ook al iets mis te zijn, dat hebben we toen ook gecommuniceerd. Nu gaat het om een ander probleem."

Geld terug

RET laat weten dat alle gedupeerde reizigers hun te veel betaalde geld absoluut terug krijgen. "We gaan vandaag inventariseren hoe groot het probleem is en komen deze week met meer informatie over hoe reizigers hun geld terug kunnen krijgen."

Dat dit probleem al jaren zou spelen, zoals door reizigers op Facebook wordt beweerd, is volgens van Stijn bij RET niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore