Valentijnsdag

Dierenbescherming: 'Geef je huisdier ook een maatje'

13 februari 2020 13:22 Aangepast: 14 februari 2020 09:15
Foto ter illustratie Beeld © iStock

Valentijnsdag staat voor de deur en dat is voor sommige mensen reden om hun partner in het zonnetje te zetten. De Dierenbescherming roept op om ook aan je huisdier te denken op de dag van de liefde. Vooral dieren die eigenlijk groepsdieren zijn. "Zij worden net zo gelukkig van een maatje als wij."

Veel huisdieren zijn eigenlijk groepsdieren, aldus de Dierenbescherming. "Onder andere honden, konijnen, cavia's, goudvissen, parkieten, papegaaien, paarden en geiten. We staan hier als huisdierbezitters niet altijd bij stil."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dierenbescherming wil ouderen en huisdieren bij elkaar houden met buddy's

Maatje

Uit onderzoek van de Dierenbescherming is gebleken dat een kwart van de ondervraagde goudviseigenaren slechts één goudvis heeft. De helft van de grasparkieteigenaren heeft maar één exemplaar en driekwart van de mensen met een roodstaartpapegaai heeft er niet meer dan een rondvliegen.

"Deze huisdieren zijn groepsdieren en kan je dus heel gelukkig maken met een maatje."

Geitje en kat

Zo'n maatje hoeft volgens de organisatie niet eens dezelfde diersoort te zijn. "Een geitje kan misschien wel dikke maatjes zijn met een kat. Of een papegaai die eeuwige vriendschap belooft aan een hond. Liefde kent geen grenzen!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore