Brandveiligheid met sexy randje

Brandweerhelden Kim en Viktor maken 'hete' video's voor Valentijnsdag

12 februari 2020 17:57 Aangepast: 13 februari 2020 09:09
Kim en Viktor Beeld © Veiligheidsregio Utrecht

Altijd al een stomende videoboodschap van een brandweerheld willen krijgen? Of wil je iemand anders daarmee verrassen? Grijp je kans, want brandweerhelden Kim en Viktor maken videoberichten voor Valentijnsdag. Daarmee willen ze studenten wijzen op het belang van brandveiligheid.

"Ik heb een hete verrassing voor je", zo luidt een van de boodschappen van brandweerhelden Kim en Viktor (eigenlijk acteurs). Gehuld in brandweerkostuum wensen ze iedereen die dat maar wil een fijne en (brand)veilige Valentijnsdag. Hiervoor kun je je eigen persoonlijke boodschap laten inspreken.

Viktor Viktor

Brandveiligheid

De actie maakt deel uit van de campagne van Veiligheidsregio Utrecht. De slogan: 'Vier de liefde, maar doe het (brand)veilig.' De bedoeling is om studenten op een ludieke manier te wijzen op het belang van brandveiligheid. Bijvoorbeeld door een rookmelder aan te schaffen of een vluchtplan op te stellen.

"Uit onderzoeken blijkt dat de kennis van studenten omtrent brandveiligheid in huis wordt overschat", vertelt Jurriaan van Wakeren van Veiligheidsregio Utrecht aan EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Run op sexy marinierskalender: extra exemplaren gedrukt

Hij gaat verder: "Studenten gaan voor het eerst op zichzelf wonen, experimenteren graag en hebben een beperkt budget ter besteding. Brandveiligheid krijgt naar ons idee niet de aandacht die het verdient."

Onpraktisch

Studenten vinden brandveiligheid volgens hem maar 'gedoe'. "De beruchte rookmelders piepen altijd op het moment dat het niet uitkomt", noemt hij als voorbeeld. "We zien dat studenten rookmelders soms zelfs van het plafond afhalen omdat ze die onpraktisch vinden. Met deze actie willen we dus ook het imago van de rookmelder verbeteren."

Rookmelders

Het belang van rookmelders kan volgens Van Wakeren niet vaak genoeg benadrukt worden. "De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt ruik je niets; je neus werkt niet. Alleen je gehoor werkt nog", legt hij uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote zorgen in Tweede Kamer over brandveiligheid van flats

"Als je wasdroger bijvoorbeeld kortsluiting maakt en brand veroorzaakt, word je van de rooklucht dus niet wakker. Doordat rook veel giftige gassen bevat, raak je snel in een diepe bewusteloosheid; vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn dus van levensbelang."

Videoboodschap maken

Wil je je eigen video laten maken? Dat kan via deze link. Ook vind je daar andere tips voor een brandveilige Valentijnsdag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore