EditieNL

Te koop: 'ruimteschip' met zwembad en roze vitrage voor 2 miljoen

12 februari 2020 12:20 Aangepast: 12 februari 2020 18:28
Beeld © Funda

Een markante woning in de bossen van Beekbergen krijgt nieuwe bewoners. Deze 'futuristische villa' met binnenzwembad op de hoogste verdieping te koop. Voor de vraagprijs van 2,3 miljoen euro heb je in ieder geval een goed verhaal op feestjes.

De woning van 584 vierkante meter telt vijf verdiepingen, verbonden door trappen maar ook een glazen lift, en heeft acht kamers, waarvan drie slaapkamers. Er is een hobbykamer, een werkkamer, een zwembad met uitzicht en een 'minimalistische designkeuken' naar het ontwerp van John Pawson. 

De woonkamer van de futuristische villa. De woonkamer van de futuristische villa.

Droom naar eigen ideeën

Deze Brit is niet de enige architect die bij de woning betrokken was. De tuin is gedaan door Jaap Poortvliet en de woning zelf is ontworpen door architect Ger Kengen in 2007. Volgens de brochure (pdf) van de makelaar heeft hij voor de woning diverse prijzen gewonnen.

Kengen werkte nauw samen met zijn opdrachtgever Anton Schouten, die weer oprichter is van een ingenieursbureau. In een interview met een architectuurmagazine vertelde Schouten in 2012 dat het een droom was een huis te kunnen bouwen naar eigen ideeën. Een idee dat eens niet gesmoord zou worden door bouwschriften en regelgeving. En niet gehinderd werd door een budget.

De keuken naar ontwerp van de Brit John Pawson. De keuken naar ontwerp van de Brit John Pawson.

Verstopt in het groen

Dat alles ongeveer kon en mocht heeft er wellicht mee te maken dat de villa vanaf de weg niet zichtbaar is. Eerst rijd je het bos door. De woning heeft dan ook 2,5 hectare eigen grond.

Parkeerproblemen heb je hier niet: er is in de woorden van de makelaar een 'zeer riante inpandige garage met elektrische schuifdeur geschikt voor meerdere auto's'. Wie naar binnen wil via de voordeur moet eerst een brug over.

De buitenkant van de villa. De buitenkant van de villa.

Roze vitrage en zonwering

De makelaar wil verder niet op potentiële kopers of de animo ingaan. Bij Funda werd het twee maanden geleden te koop gezet.

Of de opvallende, roze vitrage blijft hangen is de vraag. Uit de lijst van zaken blijkt dat deze overgenomen kunnen worden. De zonwering buiten nemen de oude bewoners in ieder geval wel mee.

Het zwembad op de vijfde verdieping. Het zwembad op de vijfde verdieping.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van