Trots

Nieuwbakken politie-aspirant speelt orgel tijdens eigen beëdiging: 'Kippenvel'

07 februari 2020 18:11 Aangepast: 07 februari 2020 18:14
André Nieuwkoop

Een belangrijk moment voor André Nieuwkoop: hij werd in de Laurenskerk beëdigd tot politie-aspirant. Extra bijzonder is dat hij voor de gelegenheid zelf de orgel mocht bespelen. Op Twitter deelt hij trots een video van zijn optreden.

André Nieuwkoop mag zich tegenwoordig politie-aspirant noemen van de Rotterdamse politie. Hij werd samen met andere nieuwbakken aspiranten beëdigd in de Laurenskerk in de Maasstad. 

Zelf gevraagd

Hij heeft zelf voorgesteld om tijdens de bijeenkomst achter het orgel te kruipen. "Toen ik hoorde wat de locatie was, werd ik meteen enthousiast. Aangezien er niet op m'n voorhoofd geschreven staat dat ik orgel speel, heb ik gewoon gevraagd of het mocht. Daar werd meteen positief op gereageerd. Ze vonden het een origineel plan", vertelt André trots aan EditieNL.

Hij vond het een indrukwekkende ervaring. "Sowieso was alleen de beëdiging al bijzonder. Dat ik ook nog mocht optreden, leverde echt kippenvel op. Het was wel spannend, maar toen ik er eenmaal in zat ging het eigenlijk vanzelf."

Reacties

André kreeg achteraf veel leuke reacties. "Ook zij hadden kippenvel, zeiden ze. Supermooi. Hier doe ik het voor. Muziek brengt mensen bij elkaar en ik vind het mooi als ik daaraan kan bijdragen. Zeker als het in combinatie met de politie is."

Zonder noten

De politie-aspirant speelt al sinds zijn zesde orgel - volgens hem 'de koning der instrumenten'. "We hadden er thuis eentje staan, dus daar ben ik achter gekropen. Ik kan niet eens noten lezen; alles doe ik uit m'n hoofd. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby. Ik heb ook een website en heb zelfs cd's opgenomen. Maar het blijft bijzaak. De politie staat op nummer één."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore