Iron Chef

Hoe Rick Dingen uit Eindhoven een begrip werd in Thailand dankzij tv-competitie

13 januari 2020 17:50 Aangepast: 14 januari 2020 08:58
Rick Dingen is hot in Thailand Beeld © Rick Dingen

De kans is groot dat je nog nooit van de naam Rick Dingen hebt gehoord, maar in Thailand is hij inmiddels een begrip. De 27-jarige kok uit Eindhoven heeft de tv-competitie Iron Chef gewonnen. Sindsdien heeft het restaurant waar hij werkt er veel gasten bij.

Vier januari was een grote dag voor Rick. Toen moest hij strijden tegen de kok die zich tot dan toe Iron Chef mocht noemen. Een uur kreeg Rick de tijd om te bewijzen dat hij de titel verdient.

Kippenlever

Hij moest in die tijd een vijfgangendiner in elkaar flansen met een geheim ingrediënt dat hij ter plekke te horen kreeg: kippenlever. "Het was een race tegen de klok maar het is gelukt. Ik was echt in shock toen ik won", vertelt Rick aan EditieNL.

Rick komt oorspronkelijk uit Eindhoven. In 2016 vertrok hij voor een maand naar Azië. Niet alleen om rond te reizen, maar ook omdat hij een baan aangeboden had gekregen in Restaurant Savelberg. Dat beviel zo goed, dat hij besloot te emigreren.

Populair

Nadat het restaurant een Michelinster kreeg, is Rick gaan werken bij Madison at Anantara Siam Bangkok Hotel. Daar is hij chefkok. "Sinds ik Iron Chef heb gewonnen, komen veel mensen voor mij naar het restaurant. Het programma is heel groot hier in Thailand."

Rick en zijn assistenten tijdens de competitie Rick en zijn assistenten tijdens de competitie

Het restaurant heeft slim op de winst ingespeeld. "We bieden twee maanden lang een speciaal menu aan: het kippenlevermenu dat ik voor het programma heb gemaakt. Die is enorm populair."

Droom

Hij is erg blij met de publiciteit. "Het is een grote stap voor mij. Veel mensen leren mij nu kennen. Ik droom ervan om ooit een eigen restaurant te beginnen, dus mocht dit helpen om in contact te komen met investeerders, dan grijp ik die kans met beide handen aan. Maar tot die tijd blijf ik lekker mijn ding doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederland telt 111 sterrenrestaurants, zoek hier op waar ze zitten

Hoe lang hij zich Iron Chef mag noemen, is nog onbekend. Andere koks hebben een jaar de tijd om hem uit te dagen om zelf de titel te bemachtigen. "Een reden voor mij om continu scherp te blijven."

Nederland

Of we ooit in Nederland van zijn kookkunsten kunnen genieten? "Dat vraagt m'n moeder ook steeds", lacht Rick. "Ik ben nu tevreden met mijn leven in Thailand, dus voorlopig ga ik niet weg. Maar zeg nooit nooit."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore