Ontsnapt in bagageruimte

Poes Vlekkie na week teruggevonden op Schiphol, baasje dolgelukkig

12 januari 2020 12:10 Aangepast: 12 januari 2020 16:16
Poes Vlekkie voor zijn verdwijning.

Leonie Juffermans kan haar geluk niet op. Vorige week verdween poes Vlekkie uit haar kooitje op Schiphol. Afgelopen nacht kwam er goed nieuws! "Ik ben hartstikke blij", zegt ze tegen RTL Nieuws.

"Het is een nachtmerrie", zei Leonie Juffermans eerder tegen Editie NL over de verdwijning van haar poes Vlekkie in een enorme bagageruimte op Schiphol.

Uren gezocht

De poes ontsnapte toen haar transportkooi bij het laden en lossen op Schiphol stuk ging. Leonie heeft daarna uren gezocht, maar zonder resultaat. "Ik heb een pyjamaatje met mijn geur achtergelaten, vangkooien neergezet en uiteraard geroepen en geroepen", vertelde Leonie.

Vlekkie kroop onder het bed toen ze weer thuis was. Vlekkie kroop onder het bed toen ze weer thuis was.

Bijna een week later kwam er toch nog goed nieuws van Schiphol. "Ik werd gebeld vannacht", zegt Leonie. Vlekkie heeft zich niet zomaar laten vangen. "De man die hem te pakken kreeg, zat helemaal onder de schrammen."

Behalve blij, is Leonie ook wel een beetje boos. "Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Het goedgekeurde kooitje waar ze in zat, was helemaal stuk. Het moet wel zo zijn dat ze onvoorzichtig zijn geweest."

De transportbak van Vlekkie was stuk waardoor ze kon ontsnappen. De transportbak van Vlekkie was stuk waardoor ze kon ontsnappen.

Leonie hoeft geen schadevergoeding maar hoopt wel dat er gekeken wordt naar het dierenvervoer. "Ik hoor dat het vaker gebeurt. Dieren worden als bagage behandeld. En dan kan dit dus gebeuren."

Met Vlekkie gaat het goed al is ze wel geschrokken. "Nu zit ze onder het bed. Ze zal wel even moeten bijkomen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore