Oud en nieuw

Pony schrikt van vuurwerk, raakt in paniek en overlijdt

03 januari 2020 12:01 Aangepast: 03 januari 2020 16:09
Beeld © Facebook | Kinderboerderij Hoek van Holland

Groot verdriet bij de medewerkers van Kinderboerderij Hoek van Holland. Tijdens oud en nieuw schrok één van de pony's zo erg van vuurwerk, dat hij in paniek vast kwam te zitten. Het dier is aan zijn verwondingen overleden.

"Helaas eindigde 2019 en begon 2020 voor onze kinderboerderij heel triest", schrijven de medewerkers op Facebook. "Ieder jaar is er vuurwerk en wanneer daar goed mee wordt omgegaan is daar niets mis mee. Dit jaar echter was het rondom de kinderboerderij bar en boos."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Halfblinde wallaby verlamd na harde vuurwerkknal

De kinderboerderij ligt in een vuurwerkvrije zone, maar toch werd er dit jaar veel vuurwerk afgestoken. "Met name de paarden en pony's hebben hier heel veel last van gehad. Blacky in het bijzonder."

In laten slapen

Blacky raakte zo in paniek van het vuurwerk, dat hij op een ton klom en daarvan afviel. "Hierdoor is hij vast komen te zitten. De brandweer was er gelukkig supersnel en kon Blacky uit zijn benarde situatie bevrijden. De dierenarts is direct met spoed gekomen en heeft Blacky zo goed als op dat moment mogelijk was verzorgd."

Helaas hebben de goede zorgen niet mogen baten en heeft de dierenarts de pony moeten laten inslapen. De kinderboerderij bedankt de brandweer, dierenarts en alle vrijwilligers voor de hulp.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore