Populariteit

Apps om je vrienden te traceren? 'Soms schuift er ineens iemand aan'

03 januari 2020 13:38 Aangepast: 03 januari 2020 18:41
Dewi en haar vrienden gebruiken de app 'Zoek mijn vrienden' Beeld © Eigen foto

Voor wie geen zin heeft om telkens te bellen of te appen met de vraag waar iemand uithangt, zijn er steeds meer apps. Denk aan Zoek mijn Vrienden, Life360, Glympse, Geozilla, FollowMee en Beer With Me. Waarom zijn deze apps zo populair?

Marketeer Danny Oosterveer denkt dat er alleen maar meer van dit soort apps bij zullen komen. "Enerzijds zien we dat gebruikers op de bestaande social media-platformen minder informatie willen delen vanwege privacy. Anderzijds verdwijnt die behoefte niet", zegt hij tegen Editie NL.

Fysiek contact

De apps spelen volgens hem vooral goed in op de vraag naar fysiek contact. "Mensen hebben niet altijd zin om hun leven op Instagram te delen. Maar ze willen wel het sociale aspect behouden. Deze apps zijn daar heel handig voor."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gps-tracker populairder dan ooit, maar moet je je kind wel willen volgen?

En ze hebben, in tegenstelling tot andere apps, een duidelijk positief nut. "Je geeft toestemming om jouw locatie te delen zodat je iets leuks kunt doen met vrienden", vertelt Danny. "En je hoeft geen mooie foto's te posten of perfect te zijn. Het is functioneel." 

'Er schuift ineens iemand aan'

Dewi Stolk en haar vrienden zijn groot fan van dit soort apps. "Wij gebruiken nu ongeveer een jaar Zoek mijn Vrienden. Soms als ik met mijn vriend ergens aan het eten ben, dan schuift er ineens iemand aan", vertelt ze.

"Maar ik kijk zelf ook geregeld op m'n app. Als ik dan zie dat mijn vrienden in de buurt zijn, ga ik daar wel langs."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore