Gestolen speakers

Dronken dief wordt wakker met spijt: brengt buit terug naar ijsbaan

31 december 2019 10:27 Aangepast: 31 december 2019 11:26
Een boodschap van de dief Beeld © Facebook Middelharnis Centrum

Een dief met een geweten heeft zich gemeld bij een schaatsbaan in Middelharnis. In een dronken bui nam hij of zij vorige week twee speakers mee. Thuis kreeg de dief spijt, en besloot daarom de boxen weer netjes terug te brengen.

De dader had naar eigen zeggen een borrel op toen hij of zij de speakers meenam, en werd de volgende ochtend wakker met een schuldgevoel. Op een briefje schrijft de dief: "Sorry, met m'n dronken kop deze boxen meegenomen. Had er toen ik nuchter was meteen spijt van! Nogmaals sorry."

Tijdelijke ijsbaan

Het gaat om de speakers van een tijdelijke ijsbaan in Middelharnis op Goeree-Overflakkee. De baan is opgezet door een ondernemingsvereniging.

De organisatie reageert dankbaar op het terugbrengen van de speakers. "Bedankt voor alle reacties en hartverwarmende woorden. En dief, bedankt voor het terugbrengen ", schrijft Middelharnis Centrum op Facebook.

Bittere nasmaak

Toch zullen sommige inwoners balen van de actie. De schaatsbaan - die sinds 14 december open was - besloot naar aanleiding van de diefstal om zijn de deuren te sluiten. Die beslissing wordt niet teruggedraaid. De baan had eigenlijk tot 31 december open moeten zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Domme dief loopt tegen lamp nadat hij stoer poseert op Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore