Ga naar de inhoud
Eerst op proef

Samenwerking met Thuisbezorgd: Big Mac bezorgd tot aan voordeur

Beeld © McDonald's

Vanaf volgende week hoef je niet meer de snelweg af te speuren voor een grote, gele M maar kun je je Big Mac of Happy Meal thuis laten bezorgen. McDonald's laat namelijk vanaf dan zijn menu's bezorgen via Thuisbezorgd.nl. Eerst is dat alleen maar mogelijk in Maastricht, maar later ook in andere Nederlandse steden.

Helemaal nieuw is het laten thuis bezorgen van je burger niet, eerder ging McDonald's als McDelivery al een samenwerking aan met Uber Eats waardoor er bij 48 vestigingen in 17 steden al kan worden besteld voor thuis.

Logische overeenkomst

Maar daar komt nu een samenwerking met Thuisbezorgd bij. "We zien dat degenen die via een app eten bestellen dat vaak via één en dezelfde app doen. Dus of via Uber Eats of Deliveroo of Thuisbezorgd. Door samen te werken met nog een andere aanbieder, pakken we daarmee toch nog een extra stukje van de markt", zegt woordvoerder Eunice Koekkoek van McDonald's tegen Editie NL.

McDelivery:
Lees meer:
McDelivery: McDonald's start bezorging via Uber

McDonald's, dat naar eigen zeggen wekelijks bijna 3,2 miljoen klanten heeft, wil mede door deze samenwerking het komend jaar de totale bezorgomzet zien verdriedubbelen. 

Wie bestelt wat?

Vanaf 23 december begint de samenwerking tussen McDonald's en Thuisbezorgd met een proef van drie maanden in Maastricht. "Met die pilot willen we onderzoeken wie, wat en wanneer bestelt en of dat nog verschilt van onze ervaringen met Uber Eats", aldus Koekkoek. Na de proef in Maastricht, waar tot nu toe niet via McDelivery kon worden besteld, worden de frietjes en burgers ook in andere steden tot aan de deur bezorgd.