Schuine pot

Dit toilet moet ervoor zorgen dat je minder lang op de wc zit in de baas z'n tijd

18 december 2019 11:49 Aangepast: 18 december 2019 16:43
De StandardToilet. Beeld © StandardToilet

De een houdt het het liefst de hele dag op, de ander neemt heerlijk de tijd: toiletbezoek in de tijd van de baas. Maar op de werk-wc plassen en poepen we niet alleen, we checken er ook onze social media en appen met het thuisfront. Om dat tegen te gaan is er nu een oncomfortabel, schuin toilet.

De StandardToilet is een toilet waarvan de bril in een hoek van 13 graden naar beneden staat. Daardoor komt er meer gewicht op de benen terecht en heeft de gebruiker de neiging om sneller af te ronden.

Het toilet is een Britse uitvinding en zorgt daar voor enthousiaste reacties. Volgens de British Toilet Association is het nieuwe toiletontwerp goed is voor de gezondheid. "Studies hebben aangetoond dat het klassieke toilet gezwollen aambeien en verzwakte bekkenbodemspieren kan veroorzaken", zegt een woordvoerder van de StandardToilet tegen de Daily Mail.

Een paar bedrijven hebben het nieuwe toiletontwerp al in geïnstalleerd. Toch is niet iedereen even blij. "Het is fout om de tijd die mensen op het toilet doorbrengen te beschouwen als verloren tijd. Het feit dat mensen zo lang op de wc zitten zegt meer over de gebrekkige werkruimtes en de zware werkdruk", zegt Charlotte Jones van 'Around the Toilet project' tegen Wired.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore