Nadorst

Tennissers drinken ice tea, voetballers sportdrank en hockeyers cola

17 december 2019 11:17
Foto ter illustratie. Beeld © iStock

Wat werd er het afgelopen jaar gedronken in de sportkantine? Tapp onderzocht de kassagegevens van voetbal-, tennis- en hockeyverenigingen. De voorkeuren voor dranken blijken sterk te verschillen.

De helft van alle drankjes in sportkantines in Nederland is een biertje, wijntje of sterke drank. Op voetbal- en tennisverenigingen wordt van alle dranken het meeste bier verkocht.

Op hockeyclubs is dit anders: daar wordt juist het meest gekozen voor de warme dranken, zoals koffie en thee.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bizarre inbraak in voetbalkantine: 'Ze stopten kipnuggets in het tosti-ijzer'

Van alle biertjes die bij de drie soorten sportverenigingen worden besteld, zijn er verreweg de meeste pils. De speciaal biertrend is wel doorgedrongen tot de tenniswereld.

Hockeyers bestellen het vaakst 0.0%

"Een kwart van het bier dat bij tennisverenigingen gedronken wordt, is een speciaal biertje", schrijft Tapp, een data-analist binnen de horeca. Terwijl dat op voetbalclubs slechts 5,1 procent is. Ook alcoholvrij bier vind je in de sportkantine. En steeds meer. Van de voetballers, tennissers en hockeyers, nemen de laatste het vaakst een 0.0%.

Ice tea populair op de tennisclub

In de hockeykantine komt bier als categorie pas op de derde plek. Hockeyers en hun toeschouwers drinken liever softdrinks. Cola wordt daarbij het meest gekozen.

Op tennisclubs hebben mensen een sterkere voorkeur voor ice tea. Opvallend, omdat de vraag daarnaar op hockey- en voetbalclubs een stuk minder is. In de voetbalkantine is sportdrank met 32 procent veruit de meest populaire softdrink.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore