Diep in de mest

Hondje Woezel zat urenlang vast in diepe gierput: 'Wij gaan douchen'

16 december 2019 11:25
Beeld © Brandweer Gorssel

Afgelopen weekend heeft het jonge hondje Woezel een paar benauwde uren meegemaakt: hij was in een diepe gierput van een stal gevallen en was een tijdje spoorloos. Dankzij zijn gepiep wist de brandweer hem toch te vinden en te redden.

"Woezel! Woezel! Wat een geluk heb jij gehad. Een paar uurtjes was je zoek, totdat je helemaal achterin de put werd ontdekt door je vrouwtje", schrijft Brandweer Gorssel op Facebook.

Spoorloos

Het hondje Woezel, dat pas twee jaar oud is, was dit weekend ineens verdwenen op het erf. Zijn baasje woont op de boerderij van haar ouders die aan het bemesten waren. Toen bleek dat het hondje spoorloos was, hebben de ouders meteen in de gierputten van de stal gekeken maar zij zagen geen spoor van Woezel. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vermist hondje Limo na elf jaar terug op oude nest

Toen het baasje van Woezel, Dyon, thuis was is ze meteen gaan zoeken. "Na een hele tijd hoorde ik een heel zacht gepiep", zegt Dyon tegen Omroep Gelderland. Uiteindelijk bleek dat het hondje zeker zo'n vijftig meter door de mest heeft gezwommen voordat hij op een plateau kon klimmen, waardoor hij het avontuur heeft kunnen overleven.

Nu douchen

Net alleen het hondje maar ook de toegesnelde brandweerlieden stonden tot hun middel in de mest. "Wat fijn dat je na een goede wasbeurt alweer vrolijk rond huppelt. #wijgaannudouchen", aldus de brandweer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore