Vacature

Plofkraker gezocht: 'Minimaal één nacht werkervaring'

13 december 2019 15:06
Zo zag de winkel er uit

Ben jij een echte nachtkraker? En heb je ervaring met explosieven? Dan zoekt Coolblue Utrecht jou! Het bedrijf werd in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een plofkraak en zoekt op een geestige manier de dader.

Heb jij minimaal één nacht werkervaring, rijd je het liefst met z'n tweeën op een scooter en was je in de nacht van 11 op 12 december rond 02:00 bij de Coolblue-winkel aan de Europalaan in Utrecht? Dan ben jij precies de persoon die de elektronicawinkel zoekt.

Het is wel duidelijk dat Coolblue op zoek is naar de daders van een plofkraak waarbij een aantal dummies uit de winkel werd gestolen. Volgens de politie Utrecht worden voor de plofkraak twee personen gezocht die samen op één scooter wegreden.

In de functieomschrijving van de fopvacature wordt duidelijk gemaakt wat er allemaal gejat is. "Het is 2 uur ‘s nachts. Je hebt een onwaarschijnlijk origineel idee: een plofkraak. Je belt meteen je vriendje op. Ook hij is super enthousiast: wat leuk! Samen kruipen jullie knus op de scooter en racen jullie naar de Coolblue-winkel in Utrecht."

Het communicatieteam van de winkel is op dreef en gaat verder met de wervende tekst. 

'Woehoe! Wat. Een. Nacht'

"Je vriendje legt het vuurwerk neer en steekt het af. BAM, dat was een harde knal! Door jullie explosie is de hele buurt wakker, leuk! Jullie kruipen door het net iets te kleine gaatje en zijn binnen. Yehes, alleen maar dummy-producten. Daar hebben we precies geen reet aan. Woehoe! Wat. Een. Nacht."

Coolblue looft een 'wervingsbonus' uit van 1500 euro voor degene die de juiste plofkraker bij het bedrijf tipt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore