Geslacht verrassing

IJsbeertweeling geboren in Ouwehands Dierenpark

11 december 2019 15:54 Aangepast: 11 december 2019 16:18
De ijsbeertjes zitten nog in hun kraamhol Beeld © Ouwehands Dierenpark Rhenen

Vrolijk nieuws uit Ouwehands Dierenpark Rhenen. Het dierenpark maakte vandaag bekend dat daar eind november een ijsbeertweeling geboren is. Het gaat goed met de moeder en haar twee jongen.

De dieren zijn levendig en drinken goed, maar blijven voorlopig wel binnen in de kraamkamer. Zo kan het dierenpark goed op de ontwikkeling van de jongen letten.

"Als de jongen hun moeder goed kunnen volgen en daarbij op- en afstapjes kunnen nemen, zijn zij klaar om naar buiten te gaan", aldus Ouwehands. Waarschijnlijk zal dat in het voorjaar van 2020 zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Fenomenaal nieuws': pandatweeling geboren in Belgische dierentuin

Geslacht

Het is nog niet bekend wat voor geslacht de ijsbeertjes hebben. Daarom hebben ze ook nog geen naam gekregen. Het geslacht zal vermoedelijk pas bekend worden als de dieren naar buiten mogen.

IJsberen zijn een bedreigde diersoort. In Ouwehands Dierenpark leeft een groep van drie ijsbeervrouwen. In januari kwam ijsbeerman Walodja naar Ouwehand en in maart en april heeft hij gepaard met ijsbeervrouwtje Freedom. De andere vrouwtjes hadden geen interesse of waren te jong.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore