'Wie jarig is trakteert'

Run op sexy marinierskalender: extra exemplaren gedrukt

10 december 2019 14:00 Aangepast: 10 december 2019 17:03
Op de kalender staan halfnaakte mariniers Beeld © Facebook Korps Mariniers

Er is een run op de kalenders met halfnaakte mannen van het Korps Mariniers in Doorn. De eerste oplage van 3550 stuks was binnen no time uitverkocht. Vandaag werd bekend dat er een tweede lading in de verkoop is gegaan.

Het is feest bij het Korps Mariniers, want het onderdeel van de Koninklijke Marine bestaat vandaag 354 jaar. "En wie jarig is trakteert, dus hebben we 1665 kalenders bij laten drukken. First come, first served!", schrijft het korps op Twitter.

Populair

Vorige week ging de kalender in de verkoop. De eerste 3550 stuks waren toen binnen vierentwintig uur uitverkocht.

De slogan van de kalender is 'ons lichaam is ons wapen'. Volgens de makers en de modellen krijg je al bladerend een 'kijkje in de keuken' van dagelijkse momenten uit het leven van een marinier op de kazerne. Enigszins geromantiseerd, dat wel.

Opbrengst

De marinierskalender kost 16,65 euro – een verwijzing naar 1665, het jaar waarin het korps is opgericht – en is online te bestellen. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds. Dat is een stichting die zich inzet voor mariniers in periodes van ziekte en eenzaamheid.

Het andere deel gaat naar de Dutch Marines Rowing Challenge, een stichting voor en door (oud-)mariniers die geld bij elkaar roeit voor buddy’s in nood.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse mariniers uit de kleren voor kalender: 'Een kijkje in de keuken'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore