Ga naar de inhoud
Trieste actie

Kat overleden door vuurwerk in achterwerk: daders gezocht

De rode kater is flink toegetakeld Beeld © Facebook Marga Smolders

Marga Smolders is enorm geschrokken. Haar kat, DJ Karel, is gisteren overleden nadat er vuurwerk in zijn achterwerk is gestopt. "Zo lief en dan op deze manier aan je einde moeten komen."

DJ Karel liep rond in IJsselstein, bij het park en de huizen grenzend aan de Hogebiezen. Toen de rode kater zich gisteren - na een nacht niet thuis geweest te zijn - opmerkelijk gedroeg, heeft baasje Marga hem meegenomen naar de dierenarts.

Tien centimeter darm weg

"Die onderzocht hem en zag dat er rondom zijn anus haar weggeschroeid was. Zijn achterste was ook veel groter dan normaal: wel drie bij drie centimeter", zegt Marga tegen het AD. Daarnaast was er tien centimeter van zijn darm weggebrand.

'Vuurwerk
Lees ook:
'Vuurwerk kan hulphond voor altijd onbruikbaar maken voor baasje'

Marga is erg verdrietig om de dood van haar kater. "Zo lief en dan op deze manier aan je einde moeten komen", schrijft ze op Facebook. Ze is op zoek naar de daders van de lage actie. "Wie weet iets of heeft iets gezien?"

Boodschap

Daarnaast geeft Marga een waarschuwing mee voor andere katteneigenaren: "Houd uw kat rond deze tijd binnen."

In Den Haag leerde een wijkagent eerder jongeren de regels rond vuurwerk

01:17
Wijkagent Peter Hoogeveen wil jongeren in Den Haag bewust maken van de gevaren van vuurwerk. Daarom spreekt hij ze actief aan om de regels nog eens uit te leggen.