Week van de Verloren Knuffels

Wie is het baasje van Huub de hond? NS herenigt verloren knuffels met kinderen

09 december 2019 14:46 Aangepast: 09 december 2019 18:04
Huub de Hond is achtergelaten op het station in Leeuwarden Beeld © NS

Een knuffel verliezen kan voor een kind een regelrechte ramp zijn. Om ontroostbare kindjes weer blij te maken, herenigt NS van 9 t/m 13 december verloren knuffels met hun eigenaar.

In de Week van de Verloren Knuffels gaat NS op zoek naar de eigenaren van vijf knuffels die onlangs zijn achtergebleven op het station of in de trein. Het is de vijfde keer dat NS dit doet. De vorige editie lukte het bij vier van de vijf gevallen om de eigenaar op te sporen.

Met naam en toenaam

Voor de gelegenheid heeft de NS mooie foto's gemaakt van de knuffels, en kreeg elk exemplaar een naam. Dit jaar gaat het om Cor het konijn, Po de panda, Heidi de herder, Erik de eekhoorn en Huub de hond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

4000 knuffels wachten in dozen, ook daar moeten nabestaanden Oss over nadenken

Via social media hoopt NS zoveel mogelijk eigenaren te kunnen bereiken. Iedereen kan meehelpen door de foto’s te delen of te reageren onder de posts. De foto's komen ook op schermen in de treinen voorbij. Daarnaast hangen er op de stations waar de knuffels zijn gevonden 'gemist-posters' bij de reisinformatie.

Voor de kerst naar huis

Liever in het echt bekijken of de knuffel van jouw kind erbij zit? Op station Den Haag Centraal zijn alle exemplaren te bewonderen. Bij een match zorgt NS dat de knuffel nog voor kerst thuiskomt.

De vijf knuffels waren in 2019 niet de enige vermiste knuffels. In totaal werden er ruim 500 exemplaren gevonden op de stations en in de treinen.

Gevonden voorwerpen bij NS

Met de Week van de Verloren Knuffel wil NS reizigers laten weten wat ze kunnen doen als ze iets zijn verloren (namelijk een online formulier invullen) en reizigers eraan herinneren om goed op hun persoonlijke eigendommen te letten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore