Gratis kerstdiner

Dieven stelen 45 kreeften en 15 pakken garnalen voor kerstdiner

09 december 2019 10:52 Aangepast: 09 december 2019 17:29
De mannen werden aangehouden terwijl ze weg probeerden te komen Beeld © Politie Rotterdam-Oost

Wat te doen als je graag een uitgebreid kerstdiner wilt, maar geen zin hebt om daar geld aan uit te geven? Twee mannen in Capelle aan den IJssel wisten het wel: zij stalen gisteren 45 diepvrieskreeften en 15 pakken garnalen uit de supermarkt.

De dieven (31 en 33 jaar oud) namen de grote buit gistermiddag mee uit de supermarkt. Een oplettende klant had de mannen in de smiezen en sloeg alarm.

Opgespoord

Toen de politie werd gebeld, hadden de mannen de winkel inmiddels al verlaten. De melder volgde de auto en gaf telefonisch hun locatie door. Twee politie-eenheden namen ondertussen tactische posities in, zodat de dieven alsnog in de kraag gevat konden worden.

Niet alleen eten

De politie heeft de mannen tot stoppen gedwongen. In de auto vonden de agenten allerlei lekkers voor het kerstdiner ter waarde van honderden euro's. Naast etenswaren lagen er ook negentien verpakkingen met boxershorts, twee truien en een scheerapparaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politievrouw verliest baan door winkeldiefstal van 12,17 euro

"Het vermoeden is dat deze eveneens van diefstal afkomstig zijn", schrijft Politie Rotterdam-Oost op Facebook. De mannen zijn door de agenten aangehouden.

Meldpunt

Ondernemers die de spullen missen, kunnen zich melden. "Bel dan met de politie op 0900-8844 onder vermelding van het registratienummer 2019369299 en vraag naar de afdeling ZSM."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore