Plofpost

Brievenbus opgeblazen met vuurwerk: 'Allerlei post verloren gegaan'

09 december 2019 10:12
Beeld © Facebook politie Stichtse Vecht

Dit weekend is in het Utrechtse Maarssenbroek een brievenbus opgeblazen met zwaar vuurwerk. Van de brievenbus is door de knal niet veel meer over, en ook een hoop brieven zijn onherstelbaar beschadigd.

Rouwbrieven, kerstkaarten, uitnodigingen en allerlei andere brieven zijn door het opblazen van een brievenbus in Maarssenbroek verloren gegaan, somt de politie Stichtse Vecht op in een Facebook-bericht.

In een andere bus

Naast de brievenbus raakte ook een auto flink beschadigd door het vuurwerk. "Een hoop briefpost is onherstelbaar beschadigd. Deze brieven dragen wij over aan PostNL. De brieven die nog in tact waren, hebben wij in een andere brievenbus gedaan", schrijft de politie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Vuurwerk kan hulphond voor altijd onbruikbaar maken voor baasje'

Voor PostNL is dit incident geen reden om dit jaar eerder anti-vuurwerkmaatregelen te treffen. "We hebben alle brievenbussen hard nodig om de kerstpost te kunnen verwerken. We willen natuurlijk wel dat mensen hun kerstkaartje kunnen versturen", zegt een woordvoerder tegen Editie NL. Op maandag 30 december sluit PostNL alle brievenbussen na de laatste lichting van 17 uur. Op donderdag 2 januari gaan de brievenbussen voor 12 uur weer open. 

Misschien spijt?

De politie hoopt met de oproep in contact te komen met de dader of met ooggetuigen van het vuurwerkincident. "Ben jij degene die dit gedaan heeft en heb je misschien spijt? Meld je dan bij ons."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore