Kunstwerk

Ludieke Marktplaats-advertentie: peer te koop voor 375.000 euro

08 december 2019 21:26 Aangepast: 09 december 2019 09:39
De peer is 'te koop' via Marktplaats Beeld © Marktplaats-verkoper K. Bos

Je kunt appels niet met peren vergelijken. Of wel natuurlijk, dacht deze Marktplaats-verkoper. Onder het mom van 'je kunt het altijd proberen', plakte hij een peer met ducttape vast op de muur en zette het 'kunstwerk' te koop voor 375.000 euro.

De advertentie is een reactie op het kunstwerk van kunstenaar Maurizio Cattelan, die graag provoceert met zijn werk. Hij plakte onlangs met ducttape een banaan vast op een muur.

Opgegeten

Meerdere bezoekers van een beurs in Miami kochten het kunstwerk, wat hem 120.000 dollar opleverde. Een bezoeker heeft de banaan inmiddels opgegeten, maar op de beurs hangt inmiddels alweer een nieuwe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bezoeker kunstbeurs VS eet banaan van 120.000 dollar

De persoon achter de Marktplaats-advertentie vertelt dat het om een grapje gaat. "Toen ik vanochtend aan het opruimen was, lag er nog een rol ducttape op tafel en stond er een fruitmand in de buurt. Toen dacht ik: weet je wat, ik plak dat ding gewoon op de muur. Mijn vrouw en kinderen moesten erom lachen."

'Idioterie ten top'

Hij besloot er een foto van te maken en het kunstwerk op Marktplaats te zetten. "Ik dacht: wat die kunstenaar kan, kan ik ook. Ik vond de nieuwsberichten over de verkochte banaan idioterie ten top."

Echt storm loopt het nog niet: de advertentie is nog maar weinig bekeken en de verkoper zegt vooralsnog geen serieuze biedingen te hebben gekregen. "Maar ik weet zelf ook wel dat er niemand zoveel geld voor mijn peer gaat betalen, want het is een belachelijke vraagprijs."

Maar waarom eigenlijk dan een peer en geen banaan? "Deze peer lag voor het grijpen. Bananen zijn makkelijker te eten, maar peren zijn lekkerder."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore