Duiven

Langste straatnaam van Nederland staat op 2,6 meter lang bord

06 december 2019 22:03 Aangepast: 07 december 2019 11:21
Beeld © Gemeente Duiven

Het Gelderse Duiven heeft sinds vandaag het langste straatnaambord van Nederland opgehangen. De 'Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort' heet al sinds 2010 zo, maar had nog geen naambordje. Nu wel.

En het verkleinwoord 'bordje' is nogal ongepast. 2,6 meter lang is het straatnaambord voor de laan. 

Woont niemand

Bang dat de straatnaam niet op het adressenveld van een envelop past, hoeft niemand te zijn. Ook het spellen van het adres is voor niemand een probleem, want er woont niemand in de Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort. Het gaat om een fietspad door een park.  

Tot nu toe dacht Heerlen de langste straatnaam van Nederland te hebben met zijn Ir. Mr. Dr. van Waterschoot van der Grachtstraat. Maar de 48 karakters (inclusief spaties) waaruit deze straatnaam bestaat worden nu ruimschoots overtroffen door de 55 karakters in Duiven. 

In de regionale krant De Gelderlander waarschuwt straatnaamdeskundige René Dings wel voor straatnaambordendieven, die nu wel eens heel geïnteresseerd kunnen raken in Duiven. "Het is wel dé langste straatnaam van Nederland. En dan ook nog eens in een park waar 's avonds mensen rustig hun gang kunnen gaan. " 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Turkije pest Amerikaanse ambassades met straatnamen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore