Onderzoek

Meeste kerstkaarten in Drenthe, minste in Overijssel

06 december 2019 14:30
Archieffoto. Beeld © ANP

Wie in de provincie Drenthe woont mag zich gelukkig prijzen: die inwoners krijgen per persoon de meeste kerstkaarten. Zeeland staat op de tweede plaats. In Overijssel vallen de minste kerstkaarten op de mat, blijkt uit onderzoek van Greetz.

Drenthe en Zeeland worden gevolgd door Groningen en Friesland. Onderaan de lijst staan Limburg en Overijssel. In de laatste provincie gaan maar liefst 26 procent minder kerstkaarten dan in Drenthe door de bus.

Toch ligt de meest kerstige gemeente niet in Drenthe, maar in Zuid-Holland. De inwoners van Westvoorne ontvingen vorig jaar gemiddeld 9,3 kerstkaarten, veruit het meeste in heel Nederland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie Zwolle brengt duizenden kaartjes naar jarige Eva (3) met kanker

Nederlanders zijn ook vaker op tijd met het versturen van kerstkaarten. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen na 25 en 26 december verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is 17 december.

Mannen gaan meer versturen

Vrouwen versturen nog altijd de meeste kerstkaarten in Nederland. Bijna 80 procent van de kerstkaarten werd afgelopen kerst verstuurd door vrouwen.

Wel sturen mannen meer kerstkaarten dan ooit. Kijkend naar de trend van afgelopen jaren verwacht Greetz dat komende kerst bijna een kwart van de kerstkaarten door mannen wordt verstuurd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore