Hoog niveau

Utrechtse kraanmachinist Marco maakt de mooiste foto's op grote hoogte

04 december 2019 11:39
Marco van Dulst is blij dat hij weer terug is in zijn 'stadsie' Beeld © Twitter @MDulst

Kraanmachinist Marco van Dulst is inmiddels een begrip in Utrecht. Als zijn werk het ook maar even toelaat, maakt hij foto's vanuit zijn cabine en deelt hij deze op Twitter. "Er is niets mooiers dan je eigen stadsie vanuit de lucht te zien."

Na een aantal maanden in Tilburg te hebben gewerkt, is de fotograferende kraanmachinist Marco van Dulst weer terug in zijn 'stadsie' Utrecht. Dat betekent dat zijn Twitter-volgers vanaf nu weer vrijwel dagelijks mooie plaatjes van Utrecht kunnen verwachten. 

Vanuit de lucht

Op dit moment is zijn hijskraan opgebouwd bij het winkelcentrum van Overvecht. "Ik ben sinds gisteren weer terug in Utrecht, dus heb ik zo snel mogelijk een foto'tje geplaatst", zegt Van Dulst tegen Editie NL, die na het plaatsen van een mooie foto er vaak 100 tot 200 volgers per keer bij krijgt. "Er is echt niets mooiers dan je eigen stadsie vanuit de lucht te zien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Visboer Dick schiet weer raak: nieuwe eekhoorn-foto gaat viral

Inmiddels kent de kraanmachinist de jaargetijden goed genoeg om te weten wanneer hij in zijn cabine moet zitten om de mooiste zonsopgangen en -ondergangen te kunnen vastleggen. "Vanochtend ging ik tussen 6 uur en half 7 omhoog, dan kan ik even een rustig een momentje uitpikken om een foto te maken. Als het hier druk is, dan moet ik sommige mooie momenten voorbij laten gaan."

Verrast door de natuur

Zijn serieuze hobby begon zo'n vier jaar geleden toen een manager van bouwbedrijf BAM hem aanspoorde en vervolgens begeleidde in het maken van foto's. "Het is natuurlijk mooie promotie voor het vak van kraanmachinist. Je weet soms niet wat je meemaakt hierboven. Soms word je echt spontaan verrast door de natuur. En dat probeer ik te delen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore