EditieNL

Seks, seks en nog eens seks tijdens de Spelen in Rio?

20 juli 2016 14:00 Aangepast: 20 juli 2016 18:42

De Olympische sporters in Rio krijgen een recordaantal condooms: in totaal zijn er 450.000 kapotjes beschikbaar. Dertig condooms per sporter, dat is nogal wat. Seksen sporters zoveel?

Vier jaar geleden werden in Londen 'slechts' 150.000 condooms uitgedeeld. Bij deze Spelen zijn dat er drie keer zoveel. De precieze cijfers:

  • Onder de 450.000 condooms zitten 100.000 vrouwencondooms. 
  • Ze worden uitgedeeld aan 10.500 sporters en 4500 begeleiders die in het Olympisch Dorp verblijven.
  • Dat betekent dat één sporter 30 condooms kan gebruiken.
  • Dus ongeveer 2 per dag.
  • Op elke straathoek komen machines te staan met gratis condooms voor sporters. 

Sporten maakt geil?

Maakt sporten geil? Of ligt het aan de zonnige omstandigheden dat de organisatie zo rijkelijk met voorbehoedsmiddelen strooit? Volgens het organisatiecomité heeft de vrees voor het zikavirus, dat kan worden overgedragen na het hebben van onbeschermde seks, bijgedragen aan dit besluit. Het Australische team krijgt zelfs extra sterke condooms mee.

Maar sporten doet ook zeker iets met de hormonen, weet seksuoloog Astrid Kremers. "In Rio zijn allerlei aspecten aanwezig die de drang naar seks zullen vergroten. Zoals het mooie weer, maar ook de aanwezigheid van allerlei mensen met goede lichamen. De sporters zijn in de bloei van hun leven. Ze zijn in vorm en hebben goede gespierde lijven. Dat doet wel wat met de hormonen. Bovendien hebben veel sporters best veel vrije tijd. Tja, die moet gevuld worden."

Seksoord?

Maar dat betekent volgens Kremers niet dat Rio één groot seksoord gaat worden tijdens de Spelen. "Drie keer zoveel condooms als de vorige Spelen betekent echt niet dat er drie keer zoveel seks is dit jaar. Er moet natuurlijk ook gewoon gepresteerd worden. De sport staat centraal."

Ook sportverslaggever Marcel Maijer kan zich voorstellen dat er heus wel wat gebeurt bij de sporters. "What happens in Rio, stays in Rio.  Aan de andere kant: als je sporters naar hun seksleven vraagt, zeggen ze altijd dat het wel mee valt."

Bekijk de reportage van Editie NL:

Meer op rtlnieuws.nl:
Helft van de Brazilianen tegen Spelen Rio

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore