Laffe daad

Kind dumpt verwaarloosd en ziek konijn: dierenambulance is woedend

03 december 2019 12:28 Aangepast: 03 december 2019 12:29
Het konijn is zwaar verwaarloosd en ernstig ziek Beeld © Dierenambulance Tiel

Een kind heeft gisteravond in het Gelderse Deil een konijn gedumpt. De hangoor was zwaar verwaarloosd en ernstig ziek. "Het is te belachelijk voor woorden hoe sommige mensen met dieren omgaan", aldus de dierenambulance.

Een man die zijn hond uitliet zag het hele tafereel voor zijn neus gebeuren: een kind stapte een auto uit en liet zijn konijn achter in de kou.

Ziek en verwaarloosd

Het dier bleek ernstig ziek te zijn: het heeft syfilis. Daarnaast is hij zwaar verwaarloosd door zijn baasjes. Hij heeft doorgegroeide tanden en nagels. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Negen gedumpte pups gevonden in Sint Agatha

Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel is boos over de actie, en vindt het opmerkelijk dat mensen deze laffe klus laten klaren door een kind. "Bizar dat kinderen blijkbaar opgevoed worden met het idee dat het juist is om zo met je huisdier om te gaan", schrijft de stichting op Facebook.

'Te belachelijk voor woorden'

Het dier had er volgens de Dierenambulance nooit zo slecht aan toe mogen zijn. "Het is te belachelijk voor woorden hoe sommige mensen met dieren omgaan. Verwaarlozen en vervolgens dumpen, omdat... de dierenartskosten te hoog zouden zijn?"

Gelukkig is het beestje direct opgevangen. "Als het konijn niet gezien was, had deze nog weken buiten in de kou kunnen lijden en creperen totdat hij was overleden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore