Waargebeurd sprookje

De vader van Ron vroeg zijn moeder binnen 48 uur ten huwelijk

02 december 2019 12:18 Aangepast: 02 december 2019 16:08
De ouders van Ron Simpson op één van hun vele reizen Beeld © Twitter Ron Simpson

Het klinkt als een sprookje: je komt iemand tegen, besluit binnen een dag dat degene de persoon is met wie je de rest van je leven wil doorbrengen en stelt binnen 48 uur dé vraag. Maar het is het echte verhaal van de ouders van ondernemer Ron Simpson. Afgelopen vrijdag waren zij precies 44 jaar getrouwd.

Ron Simpson deelde vrijdag het mooie liefdesverhaal van zijn ouders op Twitter: "Mijn vader vroeg mijn moeder ten huwelijk binnen 48 uur en vandaag zijn ze 44 jaar getrouwd." Zijn tweet kreeg meer dan 350 likes en veel liefdevolle reacties. 

Ondernemer Simpson, onder meer eigenaar van restaurant The Avocado Show in Amsterdam, weet maar al te goed dat veel mensen smullen van het ontmoetingsverhaal van zijn ouders. "Bij mijn vrienden en bekenden is het inmiddels een bekend verhaal. Iedereen houdt ervan", zegt Simpson tegen Editie NL. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo houd je het 50 jaar lang samen leuk

"Mijn vader dacht: 'Ik heb zo'n leuke dag en nacht gehad. Het was veel leuker dan alle andere dagen en nachten dus waarom zal ik haar niet ten huwelijk vragen?' Zo simpel is het eigenlijk." Heel veel verder wil Simpson niet uitweiden over de liefde van zijn ouders, want het verhaal inspireerde hem tot het schrijven van een liefdesboek dat eind januari in de winkels moet liggen. 

Perspectief als kind

"Ik heb het boek samen met James Worthy geschreven en deze week leggen we de laatste hand aan de tekst", zegt Simpson. "Het liefdesverhaal is deels gebaseerd op het verhaal van mijn ouders, maar net even anders. Het is gebaseerd op het verhaal zoals ik het als kind hoorde van mijn vader, maar toen snapte ik de chronologie nog niet helemaal."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tot de dood ons scheidt: ouderen halen vaker gouden huwelijksjubileum

Met zijn boek wil Simpson, in de aanloop naar Valentijnsdag, 'de liefde terugbrengen in 2020'. "Ik vind het zelf een heel fijne gedachte dat het op deze manier kan gaan. Wat er ook gebeurt, hoe de dag van vandaag er ook uitziet, overmorgen kan iemand je ten huwelijk vragen. Het hoeft bij mij niet op die manier te gebeuren, maar het kán."

Geheimen van een lange liefde

Hoewel Simpson niet al te veel wil prijsgeven, wil hij wel een paar geheimen van de lange liefde van zijn ouders delen. "Ik denk dat het zo goed werkt omdat ze elkaar heel erg in hun waarde laten. En daarbij sluiten ze deals om veel samen te kunnen doen. Een voorbeeld: mijn vader houdt van fotograferen en mijn moeder van reizen. Om zoveel mogelijk bij elkaar te kunnen zijn, is mijn moeder ook in de fotografie gedoken en accepteert mijn vader de lange vluchten om lange reizen te kunnen maken met mijn moeder. Dat is toch mooi?"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore