'Boeiend werk'

Gezocht in Alkmaar: voortvluchtige met handboeien nog om

29 november 2019 17:41
Beeld © iStock

De politie Alkmaar is op zoek naar een 22-jarige man die er donderdagavond vandoor ging nadat hij net in de handboeien was geslagen.

Volgens de politie Alkmaar kan 'politiewerk heel boeiend' zijn, zo schrijven ze op Facebook. De politie ging donderdagavond bij de man langs omdat hij nog een celstraf van dertig dagen moet uitzetten. Eenmaal bij zijn huis beweerde de huisgenoot van de 22-jarige man dat hij niet thuis was. Dat bleek niet te kloppen: de agenten vonden hem even later onder een bed, waar hij zich probeerde te verstoppen. 

Losgerukt ervandoor

Op het moment dat de agenten de man geboeid naar buiten brachten, waar de politieauto klaarstond om hem naar het bureau te brengen, rukte de Alkmaarder zich los en ging er met geboeide handen op zijn rug vandoor. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nepagent had handboeien, zwaailicht en 'Volgen politie'-bord in auto

Een zoektocht in de omgeving, onder meer op Burgernet, een helikopter én een diensthond leverden nog niets op. Gelukkig kan de politie Alkmaar er de lol nog wel van inzien: in het signalement zeggen de agenten op zoek te zijn naar een man 'die opvallend grote armbanden draagt'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore