Langdurig in het ziekenhuis

Keano (11) heeft zijn eigen actiepoppetje bij McDonald's

28 november 2019 16:06 Aangepast: 28 november 2019 18:22
Beeld © McDonalds

Niet veel kinderen kunnen zeggen dat ze een echte superheld zijn. Toch werd dat onlangs het werkelijkheid voor de 11-jarige Keano uit Oosterhout. Hij is namelijk als superheld verkrijgbaar bij het Happy Meal van McDonald's.

McDonald's lanceert drie nieuwe actiepoppetjes in de Happy Meals: de McNificents. Drie Nederlandse kinderen, waaronder Keano, hebben daarvoor model gestaan.

Hartstilstand

De kinderen zijn om een bijzondere reden gekozen. "Ze hebben elk een ernstige aandoening en hebben op jonge leeftijd al vaak in het ziekenhuis gelegen", aldus McDonald's. Zo ook Keano: hij heeft een aangeboren hartafwijking en kreeg op tienjarige leeftijd een hartstilstand.

"Keano is een echte doorzetter. Zijn hartafwijking heeft hem niet bang gemaakt, maar juist extra stoer." Dat maakt hem een echte superheld volgens McDonald's.

Kinderfonds

De drie nieuwe speeltjes zijn gelanceerd om de samenwerking tussen McDonald's en het Ronald McDonald Kinderfonds te vieren. Van elk verkocht Happy Meal gaat een donatie naar het Kinderfonds.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore