Goed doel

Bobsleekarretje Efteling verkocht voor duizenden euro's

20 november 2019 12:22 Aangepast: 20 november 2019 12:24
Beeld © Efteling

Het te koop aangeboden karretje van de Bob uit de Efteling is voor duizenden euro's verkocht. Na de sluiting van de attractie werd het karretje op Marktplaats gezet door Efteling-directeur Fons Jurgens. De hoogste bieder is Roy Verstegen uit het Brabantse Nieland met een bod van 6500 euro.

Er kwamen op de advertentie biedingen van wel tienduizenden euro's binnen. Veel daarvan bleken niet serieus, vertelt een woordvoerder. "We hebben alles nauwkeurig geverifieerd."

En zo kwam Roy Verstegen als hoogste bieder uit de bus. Hij heeft ook al bedacht wat hij met zijn aanwinst gaat doen. "Ik bouw momenteel een eigen après-skibar in mijn tuin en daar komt 'ie natuurlijk te staan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Lichte gebruikssporen': Eftelingdirecteur zet bobsleekarretjes op Marktplaats

Goed doel

Naast het karretje werden ook een elandhoofd en tirolerhoedjes uit de attractie geveild. Bij elkaar brachten alle objecten 8000 euro op. De opbrengst gaat naar Villa Pardoes, een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor zieke kinderen en hun familie. "Hier kunnen we vier gezinnen mee helpen, we zijn heel tevreden. We hadden nooit durven dromen dat er zoveel aandacht voor zou zijn."

Ook Roy is blij dat zijn geld daar terecht komt. "Villa Pardoes heeft voor mensen in mijn omgeving veel betekend en ik ben trots dat ik daaraan kan bijdragen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sloop Bob in Efteling begonnen: wachtrij te koop op Marktplaats

Nieuwe attractie

De 34 jaar oude Bob moest dicht omdat er steeds vaker storingen waren. De laatste rit vond plaats in september. De sloop van de attractie begon niet lang daarna.

Op de plek van de Bob bouwt de Efteling een nieuwe dubbele familieachtbaan voor kinderen tussen de vier en tien jaar oud: Max & Moritz. Die attractie moet in het voorjaar van 2020 openen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore