Overdekt waterparadijs

Plopsa wil waterpark in Den Haag bouwen

14 november 2019 11:11 Aangepast: 15 november 2019 12:29
Waterpark Plopsaqua in België Beeld © Plopsa Group

Plopsa wil een waterpark in Den Haag bouwen. Dat bevestigt directeur Steve Van den Kerkhof aan Editie NL. Er zijn plannen om een overdekt waterpark neer te zetten in de buurt van sportcomplex De Uithof. Als er genoeg ruimte is, komt daar ook nog een indoor attractiepark bij.

Plopsa heeft meerdere themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen. Als de plannen doorgaan, wordt dit het eerste waterpark van Plopsa in Nederland. In Coevorden is al een indoor attractiepark gevestigd.

"We zijn op zoek naar nog een locatie in Nederland, die centraler gelegen is dan Coevorden", vertelt Van den Kerkhof. "Wij zijn door een extern bureau dat voor de stad Den Haag werkt, benaderd of wij interesse hadden om het daar te bouwen. Zo zijn we in gesprek geraakt met Den Haag."

Indoorpark

Het is in de eerste plaats de bedoeling dat er een waterpark komt. "We zijn er nog niet uit wat het precies gaat worden, dat hangt bijvoorbeeld af van de ruimte en de bereikbaarheid. We zijn dat nog aan het verkennen. Maar we zouden al gelukkig zijn met een Plopsaqua", vertelt Van den Kerkhof, doelend op het waterpark van Plopsa in De Panne in België. "Een indoorpark met attracties is een optie als er ruimte overblijft."

Een regelrechte kopie van het Belgische zwembad zal er in ieder geval niet neergezet worden. "We zijn bezig met nieuwe parken in België en die zijn allemaal verschillend, ook het park in Nederland moet anders zijn." Het gethematiseerde zwembad moet zowel glijbanen krijgen als een 25 meterbad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee dagen non-stop in de achtbaan: 'Ik denk niet dat ik blijvende schade oploop'

Richard de Mos

De plannen van Plopsa kwamen aan het licht door het corruptieonderzoek naar Haagse ex-wethouder Richard de Mos. Volgens NRC richt het onderzoek naar De Mos zich ook op het bevoordelen van partijgenoten bij de verkoop van gemeentelijk vastgoed. Door die vastgoeddeal zou de ruimte bij De Uithof vrijkomen. Van den Kerkhof ontkent stellig dat hij door de ex-wethouder naar die locatie is geduwd.

"We hebben meerdere potentiële locaties bekeken. Op basis van de plannen was dit voor mij de meest geschikte locatie. Ik probeer naast iets te bouwen waar al activiteit is, dan kun je daar intensief mee samenwerken", aldus de directeur. "Een andere locatie was bijvoorbeeld naast het voetbalstadion in Den Haag, maar met een waterpark zitten we liever in het centrum van de stad. Ik wil er afstand van nemen dat Richard de Mos dat beïnvloed heeft."

Andere steden

Ondanks het vertrek van De Mos als wethouder, hoopt Plopsa de gesprekken met Den Haag toch voort te kunnen zetten. "We kunnen daar geen jaren mee wachten, dus we hopen voor het einde van het jaar duidelijkheid te hebben. We hebben ook andere potentiële locaties in Nederland in ons hoofd", zegt Van den Kerkhof.

Een waterpark in Nederland moet er dus sowieso komen, maar Den Haag staat nog steeds bovenaan het verlanglijstje. De Plopsa-directeur wil niet zeggen welke andere locaties er op tafel liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Richard de Mos: 'Ik heb geld aangenomen, maar daar is niets mis mee'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore