Ga naar de inhoud
Zelfde naam

Escape room in Doetinchem verward met seksclub

Beeld © Escape Room Doetinchem

"Of jullie nog een leuk meisje in de aanbieding hebben?" Het was een van de berichten die Escape Room Doetinchem deze week kreeg. Na een uitzending van het programma Undercover in Nederland over seksclub Escape in Doetinchem haalden meerdere mensen de bedrijven door elkaar.

In het programma van Alberto Stegeman werd afgelopen zondag aandacht besteed aan mogelijke misstanden in het bordeel Escape. En hoewel de namen van de bedrijven op elkaar lijken, hebben ze verder toch echt niets met elkaar te maken.

'Pure slavernij'

Toch is dat niet voor iedereen duidelijk en kwamen er flink wat reacties binnen bij de escape room. Tussen die reacties zaten ook flink wat boze berichten, vertelt mede-eigenaar Bart Regelink aan Editie NL.

"We kregen verwensingen dat we aan slavenhandel deden en slechte reviews. Ook waren er wat telefoontjes, meer als geintje, of we nog een leuk meisje in de aanbieding hadden."

Misverstand

"Het was in het begin wel even vervelend, maar al snel konden we erom lachen", aldus Regelink. "Toen duidelijk werd dat we verward werden met een ander bedrijf, hebben we vooral positieve reacties gehad. Het is ook wel een stukje publiciteit natuurlijk."

Het bedrijf heeft op alle reacties gereageerd om het misverstand uit te leggen. "En om te vertellen dat ze bij ons wel kunnen bowlen, lasergamen en escape rooms kunnen spelen." En daar horen dus geen prostituees bij.