Ziek en hongerig

Negen gedumpte pups gevonden in Sint Agatha

13 november 2019 15:05
De pups liepen buiten rond Beeld © Dierenambulance land van Cuijk e.o.

In het Brabantse dorp Sint Agatha zijn negen gedumpte pups gevonden. De dieren hadden wormen en waren hongerig. Volgens de Dierenambulance Cuijk is er mogelijk een verband met eerder gedumpte honden.

Medewerkers van de dierenambulance troffen na een melding inderdaad de negen hondjes aan. "De pups leken van verschillende leeftijden", staat in een bericht op Facebook. "Het waren vermoedelijk kruisingen van husky's en saarlooswolfhonden, met wellicht nog een andere kruising."

De dieren waren er niet best aan toe. Ze vochten zelfs om het eten dat voor ze werd neergezet. "Twee waren wat minder actief en zagen er niet goed uit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vijf chihuahua's gedumpt in Tiel: 'Wie moest ze ineens kwijt?'

Wormen

Met behulp van de mensen die de melding deden en collega's van een andere dierenambulance, werden de pups gevangen. Ze hadden allemaal hele dikke wormbuiken. Ze zijn vervolgens naar een dierenopvangcentrum gebracht.

In een update laat de dierenambulance vandaag weten dat het naar omstandigheden goed met ze gaat, maar dat ze nog moeite hebben met socialiseren. "Ze zullen naar pleeggezinnen gaan waar ze alle zorg en liefde zullen krijgen die nodig is."

Gedumpt

De pups zijn waarschijnlijk gedumpt. "We hebben een aantal zaken kunnen uitzoeken en de pups kunnen herleiden naar eerder gedumpte honden." Er is daarom een melding gedaan bij de politie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore