Rake klappen

Agenten in Rotterdam gebeten en bespuugd na melding geluidsoverlast

12 november 2019 18:05
Beeld © Facebook Politie Rotterdam

Drie politieagenten in Rotterdam gingen gisteravond verhaal halen bij een gezin dat de buurt wakker hield met hun lawaai. De vader, zijn zoon en vriendin waren niet gediend van het bezoek van de politie en wilden een aanhouding voorkomen door de agenten te bijten, te bespugen, te slaan en te schoppen.

Drie Rotterdamse agenten wilden in de nacht van maandag op dinsdag gaan kijken in het huis waarover veel klachten over geluidsoverlast binnenkwamen. De buurtgenoten klaagden over lawaai en geruzie. Hoewel de politie het aanvankelijk wilde laten bij een waarschuwing, verliep de nacht anders.

Vol in verzet

De politie schrijft op Facebook dat de vader (54), zijn zoon (31) en vriendin (29) zich vervolgens 'opstandig' opstelden en dat het stemvolume van de bewoners niet omlaag ging. Toen de man zich niet wilde legitimeren, besloot de politie hem aan te houden. "Toen ging de Rotterdammer vol in verzet", schrijven de agenten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie zoekt zwartrijder die conductrice (63) knock-out sloeg

Rake klappen 

"Bij de worsteling die ontstond, waarbij een van de verdachten ook een agent van de portiektrap probeerde te duwen, werden rake klappen uitgedeeld. Een agent werd hard gebeten in zijn arm en kreeg een schop tegen zijn mond. Een tweede agent werd gebeten, geschopt en geslagen. Een ander liep schaafwonden en blauwe plekken op", beschrijven de agenten op Facebook. Ook kregen zij tijdens de mishandeling 'voortdurend' ziektes en bedreigingen naar hun hoofd.

Uiteindelijk kreeg de politie controle over het agressieve drietal. De 31-jarige Rotterdammer zit nog vast, zijn vader en vriendin zijn inmiddels weer vrij maar moeten zich op een later moment verantwoorden voor de rechter. De agenten hebben antibiotica gekregen en moesten een bloedonderzoek ondergaan. "Zij zijn opgevangen door hun team."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore