Niet gewaardeerd

Kunstenaar Jeffrey maakte met airbrush nieuwe pinautomaat na plofkraak

05 november 2019 12:36 Aangepast: 06 november 2019 10:11
Het airbrush-kunstwerk van Jeffrey Beeld © Jeffrey de Regt

De plek in Spijkenisse waar ooit een ING-pinautomaat hing, bestaat sinds een plofkraak twee weken geleden uit een groot stuk kaal hout. Een saai gezicht, vond Jeffrey de Regt. Daarom besloot hij de boel op te leuken met een airbrush-kunstwerk.

Jeffrey en zijn vrouw lieten afgelopen vrijdag de hond uit toen ze langs de plek liepen waar twee weken geleden een plofkraak plaatsvond. De 34-jarige geboren en getogen Spijkenisser vond het er zo troosteloos uitzien, dat hij zich afvroeg of hij zelf niet iets mee kon.

Airbrushen maar

Nog dezelfde dag heeft Jeffrey twee houten platen gekocht om thuis mee aan de slag te gaan. Hij is zelf airbrush-artiest, en besloot de ING-pinautomaat na te maken. Zijn hele vrijdagavond en zaterdag heeft hij tussen de verfspuitbussen doorgebracht.

Het eindresultaat mocht er zijn: een levensechte pinautomaat. Jeffrey heeft hem zondagmiddag opgehangen op de plek waar het oude apparaat stond.

Jeffrey de Regt maakt airbrush-kunstwerken met verfspuiten die werken op lucht Jeffrey de Regt maakt airbrush-kunstwerken met verfspuiten die werken op lucht

De creatie was een vrijwillige actie. "Ik wilde iets doen voor de stad", zegt Jeffrey tegen Editie NL. "Er is altijd een hoop negativiteit. Er wordt te weinig meer gelachen. Sinds de plofkraak is iedereen ook nog eens op z'n hoede."

Reacties

Hij heeft veel positieve reacties gekregen. Toch is niet iedereen fan van het kunstwerk. "De mensen die erboven wonen zijn er niet blij mee. Ook van de Primera-vestiging die ernaast zit, kreeg ik klachten. Ze wilden het meteen weghebben."

Tijdens het proces Tijdens het proces

De precieze reden is hem ook niet duidelijk. "Misschien zijn ze bang dat het opnieuw gebeurt. Of ze worden te veel met de plofkraak geconfronteerd."

En weg is het kunstwerk

Daarom was de kunst helaas maar van korte duur. "Gisteren hebben we het weer weggehaald. Heel jammer. Misschien dat er iets anders op die plek kan komen. Graffiti bijvoorbeeld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Appeltjesgroen huis van Ineke moet overgeverfd, rechter geeft buurt gelijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore