Snelwegbaby

Jordy begeleidde bevalling langs de A2: 'Ik heb gezegd wanneer ze mocht puffen'

04 november 2019 17:58 Aangepast: 05 november 2019 08:55
De agenten zijn blij dat de bevalling goed is gegaan (Jordy is de rechter) Beeld © Instagram Wijkagent Geleen Centrum

Wijkagent Jordy Dresen kreeg gisteren een bijzondere melding. Hij werd opgeroepen om zich naar de A2 te snellen voor een 'mogelijke bevalling'. Daar heeft hij de zwangere vrouw door de weeën begeleid. "Mijn hartslag schoot omhoog."

Jordy en zijn collega hadden gisteravond noodhulpdienst. "Op een gegeven moment werden we opgeroepen om naar de A2 bij Roosteren, een dorpje in Limburg, te gaan. Daar was een melding van een mogelijke bevalling", vertelt de wijkagent aan Editie NL.

Hoge hartslag

Met spoed zijn de wijkagenten naar de vrouw gereden. "Onderweg hoorden we dat we het eerste voertuig waren dat zou arriveren. We keken elkaar aan, m'n hartslag schoot omhoog."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw bevalt van zoon naast snelweg A2: 'Ze zat al met de benen op het dashbord'

Op de vluchtstrook troffen ze het betreffende voertuig aan. "Voorin zagen we de zwangere vrouw zitten. Achterin zat een man met een 2-jarig kind. Die twee hebben we uit de auto gehaald. Het kind was flink geschrokken van het gegil van zijn moeder."

3, 2, 1, puf!

Jordy heeft zich vanaf dat moment over de vrouw bekommerd. "Ik heb geprobeerd haar rustig te krijgen. Dat lukte niet zomaar, want de weeën waren heel heftig. Gelukkig had ik ondertussen een ambulancemedewerker van de meldkamer aan de telefoon. Die heeft ons erdoorheen geloodst. Ik heb alle boodschappen doorgegeven. Bijvoorbeeld wanneer ze mocht puffen en persen."

Omdat de auto gevaarlijk geparkeerd stond, kregen ze de opdracht om weg te gaan. "Ik ben toen met haar naar een hotel in Born, een kilometer verderop, gereden. Onderweg schreeuwde de vrouw het uit. 'Je moet stoppen! Het gaat NU gebeuren, ik voel het! Stop!', gilde ze."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bevalling in auto gefilmd: 'Een mooie nachtmerrie'

Om tijd te winnen reed hij dwars over de berm de parkeerplaats van het hotel op. "Ik ben gestopt bij de voordeur, waar de verloskundige van de ambulance er snel bij kwam. Ik heb nog gauw handdoeken onder de vrouw gelegd."

Born in Born

Met haar benen op het dashboard is ze bevallen van een jongetje. "In no time was de baby er. Vanaf het moment dat we ze zagen staan op de snelweg heeft het maar vijf minuten geduurd. De baby was dus born in Born", grapt hij.

Helemaal zijn eerste bevalling was het niet, want Jordy heeft zelf ook twee kinderen. "Maar alsnog was het een heel heftige ervaring. Dit heb ik in de politiefolder nooit bij het takenpakket zien staan", lacht hij.

Mooie ervaring

Jordy denkt met een bijzonder gevoel aan de dag terug. "Het was een mooie ervaring. Heel apart. Dit maak je niet dagelijks mee. Ik ben blij dat alles goed is gegaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore