Hondje herenigd na 11 jaar

Vermist hondje Limo na elf jaar terug op oude nest

31 oktober 2019 12:17 Aangepast: 31 oktober 2019 13:45
Na elf jaar is hondje Limo terecht.

Teckel Limo werd afgelopen week volledig verwaarloosd aangetroffen in het Gelderse Gaanderen. Het hondje werd opgevangen door Dierencentrum Achterhoek. Ze bleek gechipt en geregistreerd als vermist waardoor snel contact met de eigenaren gezocht kon worden. ''Zij wisten niet wat ze hoorden. Limo werd al sinds 2008 vermist."

In 2008 verdween de destijds driejarige Limo van het erf van de baasjes. Geen enkele zoekpoging slaagde en dus kwam gisteren het belletje met de boodschap dat Limo terecht was, totaal uit de lucht vallen.

Vrolijk

Ondanks het "opgewekte en vrolijke humeur'' van het beestje, was Limo er slecht aan toe. ''Ze had een volledige baal klitten op haar vacht, haar oren waren ernstig ontstoken. Ze had mama-tumoren, een blaasontsteking en een zwaar verwaarloosd gebit'' zegt Alex Ebbers van Dierencentrum Achterhoek tegen Editie NL. 

Miniatuurvoorbeeld
Blind hondje vermist

Blind hondje vermist in Puttense bossen: 'Een wild zwijn betekent zijn dood'

Dierenartsenpraktijk

Het toeval wil dat de baasjes van de inmiddels bijna veertienjarige Limo een dierenartsenpraktijk hebben. ''Dat is echt een top bijkomstigheid. Ze ziet er echt weer puik uit als je nagaat hoe ze aangetroffen werd'', aldus Ebbers.

Baasjes Ron en Sandra Joling zijn in de wolken dat ze weer terug is. "We gingen er vanuit dat we haar nooit meer zouden zien." Ook voor Limo was het even wennen. "Het was niet zo dat ze mij meteen om de nek vloog", zegt Sandra tegen EditieNL. "Maar in de auto kreeg ik wel al steeds meer likjes dus ik denk dat bij haar het kwartje inmiddels ook is gevallen".

 

Ron en Sandra Joling met Limo Ron en Sandra Joling met Limo

Speculeren

Wat is er met Limo in die elf jaar gebeurd? ''Dat is echt speculeren. Het is in ieder geval niet aannemelijk dat ze een lekker leventje bij een nieuw baasje heeft gehad. Tussen alle reacties op Facebook zit ook nog niemand die het hondje herkent'', zegt Ebbers tegen Editie NL.

Na wat behandelingen en een kappersbezoek gaat het al veel beter met Limo. Na wat behandelingen en een kappersbezoek gaat het al veel beter met Limo.

Registratie

''Veel baasjes zijn zich er wel van bewust dat ze hun hondje moeten chippen. Toch gaat het nog vaak fout in de registratie, bijvoorbeeld doordat het hondje geswitcht is van baasje''. ''Ik hoop dat door dit verhaal van Limo veel mensen zich daar bewust van worden. Chippen is belangrijk, dat laat dit verhaal wel zien.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore