Pokémonkaart van twee ton

Wat moet je nu verzamelen om straks rijk te worden?

31 oktober 2019 09:31

Een Pokémonkaart uit '98 werd voor bijna twee ton verkocht. Dat maakt het verzamelen van deze kaarten een lucratieve hobby. Wat moet je nu bewaren om later (hopelijk) voor veel geld te kunnen verkopen?

De Pokémonkaart werd maar 39 keer gedrukt en werd destijds alleen in Japan uitgedeeld aan winnaars van een tekenwedstrijd. Zijn dat genoeg redenen om er zoveel geld voor te vangen?

Schaarste, overlijden en geluk

''Of iets later veel geld waard wordt kan aan drie dingen liggen", zegt trendwatcher Richard Lamb tegen Editie NL. "Schaarste is van belang, het moet weer in de actualiteit komen en overlijden kan ook een rol spelen. Je moet ook een beetje geluk hebben dat net jij dat specifieke item gekocht of bewaard hebt.''

''Gepersonaliseerde concertkaartjes kunnen bijvoorbeeld veel waard worden na het overlijden van een artiest'', aldus Lamb. Een ander voorbeeld: ''De Amerikaanse band Wu-Tang Clan heeft ooit van een cd maar één exemplaar uitgebracht. Daar zouden destijds miljoenen dollars voor geboden zijn'', aldus Lamb.

De Amerikaanse band Wu-Tang Clan heeft maar één exemplaar uitgebracht van een cd. De Amerikaanse band Wu-Tang Clan heeft maar één exemplaar uitgebracht van een cd.

Lokaal

Ook voor de lokale sportplaatjes - die bij verschillende supermarkten te sparen zijn – kunnen sommigen veel overhebben. ''Mensen willen natuurlijk het plaatje van hun eigen kind hebben. Daar zijn er in zo'n dorp ook niet zoveel van gedrukt. Dus wat je ziet is dat men best een aantal tientjes overheeft om uiteindelijk dat plaatje van hun kind te bemachtigen.''

Miniatuurvoorbeeld
Vliegen voor KLM-huisje

KLM onthult 100ste huisje en Elly vliegt er speciaal voor naar Canada

Angry Birds

Een ander voorbeeld zijn oude mobiele telefoons met daarop nog de originele app van Angry Birds. De populaire app waarmee je met vogels schoot, stopte in 2014.

''Maar, als je die app nooit hebt verwijderd van je oude mobiele telefoon, dan kan je het spel daarop nog steeds spelen'', zegt Lamb. "En dus willen mensen voor die oude telefoons best de portemonnee trekken." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore