Ga naar de inhoud
Koolmonoxide-gevaar

Bewoners in heel diepe slaap: brandalarm maakt ze niet wakker

De bewoners werden wakker gemaakt door de brandweer

De hulpdiensten van Lek en Merwede kregen vannacht een melding over een rook- of koolmonoxidemelder die maar bleef afgaan. De buren werden er zelfs wakker van en besloten de hulpdiensten maar in te schakelen.

De bewoners waren nog niet uit hun diepe slaap ontwaakt toen de politie en brandweer bij de woning in Gorinchem gearriveerd waren.

''Wij hadden inmiddels een hond in het huis gezien, dus wilden niet direct schade aan de woning maken. Kans was groot dat bewoners binnen zouden zijn. We moesten met alle scenario’s rekening houden, ook met koolmonoxide", zegt wijkagent Gerco Gijsbers tegen Editie NL.

Geschrokken

Pas na een kwartier bellen en bonken kwamen er eindelijk twee hoofden tevoorschijn. ''De bewoners waren verbaasd en een beetje geschrokken. We hebben hen goed uitgelegd hoe en waarom we dit zo hebben aangepakt. Als de hond er niet was geweest, was alles natuurlijk veel sneller gegaan'', aldus Gijsbers.

Gezin
Lees ook:
Gezin Ronald bijna dood door koolmonoxide: 'Hoorde dochter uit bed vallen'

De hele woning is door de brandweer gecheckt op koolmonoxide - en gelukkig voor de bewoners – is dat niet de reden geweest van het luide alarm.  

Koolmonoxide

''De bewoners lagen in een hele diepe slaap, gelukkig had dat niks met eventueel vrijgekomen koolmonoxide te maken'', zegt Gijsbers. Dat de bewoners niet wakker zijn geworden van de melder vindt hij dan ook opmerkelijk. ''Wij hoorden het alarm buiten ook heel duidelijk."  

De bewoners hebben de politie en de brandweer uitgebreid bedankt voor alle zorgen.