Ga naar de inhoud
Aubergine en perzik

Facebook en Instagram gaan de strijd aan met seksueel getinte emoji

Beeld © Facebook

Facebook en Instagram gaan het gebruik van seksuele emoji aan banden leggen. De perzik en aubergine mogen op de platformen niet meer gebruikt worden om expliciet naar seks te verwijzen.

Emoji als de aubergine, de perzik en waterdruppels staan er op social media om bekend dat ze vaak naar heel iets anders verwijzen. Zo zien we de aubergine bijvoorbeeld als penis en de perzik als billen. Daar gaan de platformen nu de strijd mee aan.

Suggestieve elementen

In de gewijzigde richtlijnen van Facebook staat geschreven dat het verboden is om seks, sekschats of naaktbeelden aan te bieden of daarnaar te vragen.

Het bedrijf treedt op tegen suggestieve elementen die daarvoor worden gebruikt en schrijft dat ook 'contextueel specifieke en algemeen gebruikte seksuele emoji's of emoji-reeksen' daaronder vallen.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe emoji goedgekeurd: rolstoel, flamingo en wafel

Niet verboden

De emoji worden dus niet helemaal verboden op Facebook en Instagram. Er zou alleen sprake zijn van een schending als er met behulp van de emoji ook om bijvoorbeeld seks gevraagd wordt. Als daar geen sprake van is, mogen ze gewoon gebruikt worden.

De richtlijnen werden afgelopen zomer al aangepast, maar de veranderingen werden onlangs pas opgemerkt door XBIZ, een nieuwsplatform over de seksindustrie.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl